Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Staň se policistou v Karlovarském kraji

Individuální přístup a přátelská atmosféra, tak probíhá nábor nových policistů u Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. 

Do služebního poměru může být přijat státní občan České republiky, který:
o přijetí písemně požádá, je starší 18 let, je plně svéprávný, je bezúhonný, fyzicky, osobnostně a zdravotně způsobilý, splňuje stupeň vzdělání stanovený pro služební místo, na které má být ustanoven, není členem politické strany nebo politického hnutí, nevykonává jinou výdělečnou činnost.

Toto jsou prvotní informace, které občan získá, poté co si zjišťuje možnosti přijetí k Policii České republiky. Mnohé potencionální uchazeče tyto striktně zákonem dané požadavky mohou odradit hned v úvodu a jejich touha stát se policistou zůstane nenaplněna. Rádi bychom Vám touto cestou pomohli znovu nabýt odvahu k tomu si svůj sen, který mívá prvopočátky již v dětských letech, splnit.

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje má od roku 2020 tříčlenný náborový tým, ve složení Pavel Richtr - bývalý policista, Jana Puškelová a Gabriela Šolarová. Cílem náborového týmu je zajistit pro uchazeče co nejpříjemnější průběh přijímacího řízení, které končí úspěšným přijetím do služebního poměru.

V úvodu přijímacího řízení si zveme nové uchazeče k přátelskému pohovoru, při kterém si zjišťujeme prvotní informace. Po „seznamovací kávě“, tedy vstupním pohovoru, následuje vyplnění dokumentů k přijetí, které jsou pro zahájení přijímacího řízení velice důležité. Během vypisování přijímacích dokumentů Vám pro odlehčení povíme pár humorných historek a uvidíte, že i tato část nám společně uteče. Tak teď jste se upsali a jste naši, jak se v jedné známé české pohádce praví…“co peklo schvátí, už nikdy nenavrátí…“. Děláme si samozřejmě legraci, Váš podpis je velice důležitý k tomu, aby mohlo být přijímací řízení zahájeno, tak jak se píše v úvodu tohoto článku.

Po spuštění přijímacího řízení přichází, také v úvodu zmiňované, ověření osobnostní způsobilosti. Osobnostní způsobilost uchazeče posuzuje psycholog psychologického pracoviště Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Jedná se především o ověření osobnostní zralosti k tomu vykonávat práci policisty. Je velice zajímavé toto vyšetření absolvovat, protože mnozí z nás se o své osobnosti doví, co třeba ani netušili. Důležité je přijít k psychologickému vyšetření odpočatý, s dobrou náladou a svačinou, protože u nás strávíte cca. 8 hodin.

Po absolvování testů osobnostní způsobilosti následuje ověření způsobilosti fyzické. Teď nám teprve začne v žilách proudit adrenalin, ale ten příjemný, který nám pomůže disciplínami fyzických testů projít. Během člunkového běhu, kliků, celomotorického testu i běhu na jeden kilometr Vám budeme oporou a v případě, že se Vám během prvního pokusu o zdolání fyzických testů něco nepovede, není třeba házet flintu do žita. Náš tým profesionálů ve složení – policista „bojař“, personalista – „náborář“, Vám poradí, jakým způsobem tělo dostat do kondice a další pokus bude jistě úspěšný.

Poslední fází přijímacího řízení je posouzení Vaší zdravotní způsobilosti. Toxikologické vyšetření a screening celého těla Vám provede tým skvělých lékařů ve Fakultní nemocnici v Plzni. No povězte, kolikrát jste absolvovali komplexní vyšetření celého těla?

Celé přijímací řízení u nás probíhá v přátelské atmosféře a veškeré náklady spojené se zjišťování zdravotní, osobnostní i fyzické způsobilosti hradí Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje.

Jsme ve finále, po úspěšném absolvování všech disciplín přijímacího řízení nastává onen kýžený okamžik, tedy nástup do služebního poměru. První kroky nově přijatých policistů vedou na policejní školu, kde absolvují potřebnou Základní odbornou přípravu. Při té pochopitelně pobírají služební příjem, který dosahuje ke 25.720 Kč. Po dobu studia jsou jim hrazeny celkové náklady spojené s ubytováním, stravováním i cestovným. Po ukončení Základní odborné přípravy (po cca 9ti měsících) služební příjem dle zařazení přiznaných dalších příplatků dosahuje částky minimálně 31.000 Kč. Významným benefitem je náborový příspěvek ve výši 110 tisíc korun. Mezi další benefity patří například 30 dní dovolené, široké možnosti kariérního růstu a jistota zvyšování služebního příjmu, příspěvek na penzijní nebo životní pojištění, příspěvek na stravu, příspěvek na dovolenou ve výši 13.000 Kč, po patnácti letech služby nárok na dvoutýdenní ozdravný pobyt. Informace o přijímacím řízení, podmínky přijetí, jak vypadají fyzické testy a mnoho dalších zajímavých informací naleznete na internetových stránkách Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, a to konkrétně zde https://www.policie.cz/clanek/hledame-prave-tebe-37268.aspx.

Pokud máte zájem rozšířit řady policistů v rámci Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, neváhejte se obrátit na personalistu z odboru personálního na telefonním čísle 725 389 779 nebo emailu krpk.nabor@pcr.cz. Případné další kontakty naleznete zde - https://www.policie.cz/clanek/personalisti.aspx. Od personalistů ze skupiny nábor Vám budou ochotně poskytnuty případné další informace k příjímacímu řízení. Nehledáme superhrdiny, ale hledáme právě Vás!

 Váš náborový tým

vytisknout  e-mailem