Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 9. 3. 2009

Další utonulý?; „Nástraha“ 

Další utonulý?

Zážitek  z nedělní podvečerní procházky kolem rybníků, na ulici Kotlářka v Ostravě-Zábřehu, pravděpodobně zkalil mladému páru nález mrtvého muže.

Při procházce kolem rybníku uviděl 30letý muž, spolu s 26letou ženou, na vodní hladině lidské tělo, ponořené tváří směrem ke dnu. Pár si všiml těla dne 8.3.2009, kolem 16.40 hodin a kontaktoval přítomného 43letého rybáře, který přivolal policisty.
K vytažení těla, plovoucího poblíž stavidla rybníku, byli přivoláni hasiči. Přivolaný lékař neshledal na těle zemřelého stopy po cizím zavinění. Zda příčinou smrti muže, dosud nezjištěné totožnosti bylo utonutí, stanoví nařízená soudní pitva.
Policisté provedli ohledání místa nálezu mrtvého. Zemřelý muž byl oblečen do tmavých kalhot, šedé mikiny s nápisem Puma, čepice a šály s barevnými vzory. Na levé ruce měl muž pánské náramkové hodiny zn. Casio z bílého kovu, na pravé ruce měl řetízek z bílého kovu.
Ošacení bylo silně znečištěno bahnem a rozmočeno deštěm. Věk zemřelého se pohybuje do 20 do 40 let. Doklady totožnosti u sebe zemřelý neměl.
Místo nálezu mrtvého se nachází na odlehlém místě mezi poli. Ostravští policisté i dnes pokračují v intenzivním prověřování okolnosti úmrtí zemřelého a v identifikaci zemřelého.

V posledních dnech se jedná už o druhý nález těla ve vodě.

Související článek

Nástraha

Dalšími „detektivy“ se stali na malou chvíli zaměstnanci prodejny ve Slezské Ostravě na Hladnovské ulici. Když se ze skříněk zaměstnanců  v šatně začaly ztrácet peněženky s obsahem, došla vedení prodejny trpělivost a nastražilo malou „léčku“.

Dne 8.3.2009 při nástupu 30leté pokladní umístila vedoucí prodejny do kasy k základní hotovosti ve výši 3000 korun, také částku navíc ve výši 295 korun. Pokladní základní finanční hotovost přepočítala a přiznala pouze částku ve výši 3 000 korun. Přebytek ve výši 285 korun však žena nepřiznala. Kolem 10.30 hodin vedoucí prodejny zkontrolovala stav financí v předmětné pokladně a teprve tehdy pokladní doznala příslušný nadbytek peněz. Poté se dva zástupci vedení prodejny pokladní dotázali na krádeže peněženek a žena je po čase doznala.
První peněženku měla odcizit ze skříňky v šatně dne 2.3.2009 a vyhodit ji následně do popelnice poblíž autobusového nádraží Ostrava. Druhou peněženku měla žena odcizit 7.3.2009 a tuto měla mít zatím doma.
Policisté pak zajistili odcizené doklady,  platební karty i peněženku 49leté prodavačky. Ženě bylo sděleno podezření pro trestný čin neoprávněného držení platební karty formou zkráceného přípravného řízení. Hrozí jí tak trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

vytisknout  e-mailem