Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 3. 3. 2009

Nezvaný host na univerzitě; Krádež ve výběhu králíků; Specializoval se na kamery  

Nezvaný host na univerzitě

S nečistými úmysly navštívil Vysokou školu báňskou, v době od 18.300 dne 27. 2. 2009 do 9.00 dne 2. 3. 2009, neznámý pachatel.
Ten dosud nezjištěným způsobem vnikl do uzamčené kanceláře v budově G. Z této následně odcizil notebook, dataprojektor, PC sestavu, LCD monitor, rádio, dalekohled, čtečku karet s datovým kabelem, tonery a cartridge. Mimo elektroniku si pachatel přisvojil též dárková balení slivovice a absinthu, cigarety různých značek a v neposlední řadě též finanční hotovost.
Pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 79 925 korun. Za trestný čin krádeže mu hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.

Krádež ve výběhu králíků

Neznámý pachatel spáchal v ZOO Ostrava trestný čin krádeže.
Stalo se tak během uplynulého víkendu, kdy byl z výběhu králíků odcizen krmný automat. Policisté zde provedli ohledání místa činu. Vzhledem k charakteru prostředí nebyl využit služební pes.
Až dva roky odnětí svobody hrozí neznámému pachateli za spáchání tohoto kuriózního trestného činu.


Specializoval se na kamery

Pro provinění krádeže a poškozování cizí věci zahájili kriminalisté z Ostravy Poruby stíhání mladistvého hocha.
Tomu policisté prokázali celkem pět případů.
První z nich spáchal dne 8. 1. 2009, kdy z chodeb domů na ulici U soudu v Ostravě Porubě odcizil celkem 10 ks domovních kamer. O dva dny později v jednom z domů na ulici Porubské ze společné chodby odcizil jednu průmyslovou kameru a poškodil kameru umístěnou ve výtahu. Dne 16. 1 letošního roku navštívil dům na ulici Alžírské. Scénář byl naprosto totožný. Odcizil kameru umístěnou v chodbě domu. Poslední výpravu za kamerami provedl 3. 2. 2009. To zcizil dvě kamery z chodby domu na Hlavní třídě. V posledním případě, dne 2. 3. 2009, rozbil okno u osobního automobilu Škoda Praktik, který byl zaparkován na dvoře domu na Hlavní třídě. Z něj odcizil čtečku karet. Při tomto skutku byl policisty na místě zadržen.
Mladistvý pachatel během své série způsobil škodu ve výši 124 300 korun. Vzhledem k jeho věku mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden a půl roku.

 

vytisknout  e-mailem