Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se v Ostravě - 28. 1. 2009

“Šestý smysl”, „Podružná skutečnost“, Útěk, Napotřetí spadla klec 

Dřív, než stačili provést neoprávněný výběr finanční hotovosti prostřednictvím cizí platební karty, byli 34etá a 48letý muž zadrženi ostravskými policisty.

Všímavou hlídku upoutaly dne 27.1.2009, kolem 01.35 hodiny, dvě osoby stojící u bankomatu na ulici Nádražní v Moravské Ostravě. Osoby si zakrývaly tvář límci, poté co zpozorovaly hlídku, žena vyjmula kartu z bankomatu.
Platební karta byla vydána na muže, který však na místě nebyl. Muž z Kopřivnice nejprve tvrdil, že karta je jeho švagra. Žena z Frýdku-Místku  „přidala“ novou verzi, kartu jí prý dal nějaký opilý muž. Podezřelí byli zadrženi. Provedené orientační dechové zkoušky vykázaly u muže hodnotu 1,96 promile alkoholu, u ženy 1,76 promile alkoholu.
Platební karta však nebyla registrována v evidencích odcizených věcí. 34letý majitel karty z Rychvaldu policistům sdělil, že odpoledne 26.1.2009 pobýval v restauraci a kartu měl v kapse kalhot. Po vypití zhruba deseti piv z restaurace odešel. Vzhledem k tomu, že byl pod vlivem alkoholu zřejmě příliš netušil, jakým způsobem vlastně o kartu přišel.
Policisté platební kartu zajistili a dvojici sdělili obvinění pro trestný čin neoprávněného držení platební karty. Viníkům hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest nebo propadnutí věci.
Dvojice osob není ostravským policistům neznámá. Před deseti dny ženu zachraňovali policisté před znásilněním (viz původní tisková zpráva ze dne 18.1.2009). Už dva dny po činu, 20.1.2009, žena vzala zpět souhlas s trestním stíháním svého druha. Policejní komisař tak musel státnímu zástupci navrhnout zastavení trestního stíhání obviněného, neboť toto je podmíněno souhlasem poškozeného.


Pokus znásilnění 18. 1. 2009

vytisknout  e-mailem