Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 25.11.2008

“Zadržený muž”, Zachráněný sebevrah,  

  1. “Zadržený muž”
  2. Zachráněný sebevrah
      Policisty pohotovostního pořádkového odboru zaujalo “známé” vozidlo zn. Audi 80, černé barvy, se slovenskou registrační značkou. Dne 24.11.2008, kolem 20.50 hodin, proto řidiče vozidla zastavili v Moravské Ostravě, na Muglinovské ulici. Muž při kontrole policistům sdělil, že mu byl řidičský průkaz odcizen, proto předložil jen osvědčení o registraci vozidla. Při provedené dechové zkoušce byla u řidiče detekována hodnota 1,25 promile alkoholu.  
      Muž byl zadržen, odmítl se podrobit odběru bilologického materiálu (krve, i moči). Absolvoval pouze lékařské vyšetření. Policisté také zjistili, že 24letý slovák není držitelem příslušného řidičského oprávnění a navíc je mezinárodně hledanou osobou. Pátrání po osobě, s pokynem k jejímu zajištění, je vedeno v  Schengenském informačním systému. O zadržení osoby byla vyrozuměna národní centrála Sirene, žádající zemí je Slovenská republika. Řidiči bylo sděleno podezření hned pro dva trestné činy, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky, formou zkráceného přípravného řízení. 
      “Řidič” je policistům dobře znám, jen v Ostravě od dubna do července třikrát řídil pod vlivem alkoholu. Konkrétně byl kontrolován 25.4.2008, s výsledkem orientační dechové zkoušky 1,14 promile. Dne  26.7.2008 mu byla naměřena hodnota 1,15 promile alkoholu, dne 26.8.2008 naměřeno 1,39 promile.

vytisknout  e-mailem