Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 24.11.2008

“Silnice pod sněhem a ledem”, „Smrt muže“, „S kladivem do kosmetického salónu“, “Pachatel se vrací na místo činu”, Letící kámen zasáhl dívku, „Jako smyslů zbavený“, Těžké zranění muže 

      První letošní sněhová nadílka znamenala v Ostravě navýšení počtu dopravních nehod zhruba o polovinu. Do služby byli okamžitě povoláni další policisté a situace byla zvládnuta. Oproti běžné službě a jednomu „klasickému“ výjezdu skupiny dopravních nehod, byly hlídky zesíleny o další dva výjezdy ostravských „nehodářů“. Největší počet dopravních nehod jsme zaznamenali po intenzivním sněžení, nehody pak byly hlídkami zpracovány a v současnosti se stav již nachýlil k „normálu“ (stav k 20.00 hodině). Naštěstí se většinou jednalo pouze o následky na vozidlech, nedošlo k úmrtí či většímu počtu závažných zranění osob.
ilustracni_foto_zima.JPG ilustracni_foto_zima.JPG

 Jako nepochopitelné se jeví chování některých „řidičů“ na ostravských komunikacích v těchto zimních podmínkách. Namátkou mohu uvést několik případů za všechny:
      Okamžitě zareagovala policejní hlídka, projíždějící teritoriem Moravské Ostravy, na křižovatce ulic Českobratrská, Varenská, Hornopolní. Policisté zadrželi muže, který se snažil utéci z místa dopravní nehody. Prchající muž řídil motorové vozidlo zn. Škoda Felicia takovým způsobem, že zezadu narazil do před ním stojícího vozidla zn. Seat Toledo, jehož 29letý řidič zastavil před semaforem na červenou. Policisté dechovou zkouškou detekovali u 22letého řidiče 2,2 promile alkoholu. Při nehodě byla způsobena škoda na vozidle felicia předběžně vyčíslena ve výši 60000 korun, na seatu zhruba za 80000 korun. „Hříšník“ policistům doznal, že na silnici vyrazil z restaurace, ve které pil alkohol. Před nehodou snad dokonce na chvíli usnul. Policejní komisař sdělil muži obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Jen před malou chvíli, v 18.15 hodin (dne 22.11.2008) kontrolovali policisté dopravní služby v Ostravě-Hrabůvce, na ulici Dr. Martínka, 41letého řidiče motorového vozidla zn. Škodu Octavia. Muž  bez ohledu na současnou situaci na silnicích, vyrazil do provozu s 2,18 promilemi alkoholu (výsledek orientační dechové zkoušky). I tento muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Další 22letý řidič se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve, poté co jej policisté kontrolovali v Ostravě-Dubině, na ulici Jaromíra Matuška. Muž řídil dne 22.11.2008, v 03.08 hodin, motorové vozidlo zn. Škoda Favorit, při dechové zkoušce byla stanovena hodnota 2,15 promile alkoholu. Muž byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici.
ilustracni_foto_zima2.jpg ilustracni_foto_zima2.jpg

       Sdělení obvinění pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky se dnes (22.11.2008) dočkal také 42letý muž, který v 00.00 hodin, dne 22.11.2008, řídil motorové vozidlo zn. Mitsubishi Lancer, v Ostravě-Zábřehu, na Závodní ulici. Muž neměl řízení vozidla zcela pod kontrolou, neobratně komunikoval, i vystoupení z vozidla bylo pro řidiče zřejmě „oříškem“. Nicméně po chvíli byl „úspěšným“, zdařilo se jak vystoupení z vozidla, tak provedení dechové zkoušky, výsledek zaznamenal 3,41 promile alkoholu. Policisté muže zadrželi, podrobil se lékařskému vyšetření a odběru krve.
       Obviněné, kteří řídili motorová vozidla pod vlivem alkoholu a nezpůsobili dopravní nehodu, čeká trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz řízení nebo peněžitý trest. Řidiče, který ovlivněn alkoholem navíc způsobil dopravní nehodu, čeká trest odnětí svobody až na tři léta nebo zákaz řízení.

vytisknout  e-mailem