Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 19. 12. 2008

Letní série, “Ohlídal” dům, Podvodník, Nalezené peníze nevrátil, “Kávomil” 

Celkem pro čtyři trestné činy zahájil policejní komisař, dne 15. 12. 2008, trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Ostravy Radvanic.


Ten se během letošních letních prázdnin dopouštěl trestných činů podvodu, krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného držení platební karty.
V prvním případě, v době od 5. 6. 2008 do 17. 6. 2008, během tří návštěv v rodinném domku pětasedmdesátiletého muže, odcizil volně odloženou finanční hotovost ve výši 14 000 korun.
Druhý případ, opět červen a opět stejný poškozený. Obviněný muž využil důvěřivosti a tíživé situace poškozeného a převzal od něj 20 000 korun jako zálohu na poskytnutí právních služeb. Poškozený se samozřejmě žádných právních služeb nedočkal a finanční částku již nazpět neobdržel.
Napotřetí, v době od 5. 7. 2008 do 18. 7. 2008, vnikl bez souhlasu šestačtyřicetiletého majitele do jeho rodinného domu v Ostravě Bartovicích. Zde, ze sklepních prostor, odcizil platební kartu.
Čtvrté protiprávní jednání této série se již vztahuje k odcizené platební kartě. Muž úspěšně provedl dva výběry z bankomatu v celkové výši 50 000 korun. Dále se pokusil o několik dalších výběrů v celkové hodnotě 41 000 korun. Ty se však nepodařilo realizovat z důvodu překročení denního limitu. V měsíci srpnu pak na odcizenou platební kartu nakoupil šest mobilních telefonů v hodnotě 50 000 korun.
Celková škoda, kterou tento pachatel způsobil tak činí 175 000 korun. Za výše uvedené trestné činy mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

vytisknout  e-mailem