Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 11.11.2008

"Vem si mě", Další padělky 

  1. "Vem si mě"
  2. Další padělky

        Obvinění z trestných činů krádeží si vyslechli dne 10.11.2008 tři muži. Trojlístku je společný zájem o věci, které řidiči zanechali ve svých vozidlech.
Prvním obviněným je osmnáctiletý mladík z Ostravy, který měl dne 16.10.2008, během 15 minut, v době od 18.00 hodin do 18.15 hodin, v Ostravě-Kunčicích,  na čerpací stanici ulice Rudné, odcizit z neuzamčené kabiny nákladního vozidla zn. IVECO, bílé barvy, odložený mobilní telefon, finanční hotovost ve výši 2000 korun i příruční tašku. 39letému muži z Hradce Králové tak měl způsobit škodu přesahující 18000 korun. Poškozený v době spáchání skutku tankoval naftu, kabinu neuzamkl neboť ve vozidle seděl spolujezdec. „Osudným“ odcizeným věcem se pak stala chvilka, kdy si šel spolujezdec zakoupit cigarety a řidič šel zaplatit natankované pohonné hmoty.

ilustracni_foto.JPG ilustracni_foto.JPG

        Obviněný byl v posledních třech letech odsouzen třemi rozsudky Okresního soudu v Ostravě za majetkovou trestnou činnost. Poslední rozsudek, kterým byly muži uloženy obecně prospěšné práce ve výměře 200 hodin, nabyl právní moci v únoru 2008.
Další dva obvinění ve věku 19 a 20 let, byli zadrženi bezprostředně po činu v Ostravě-Vítkovicích, na Ruské ulici, dne 9.11.2008, kolem 13.00 hodiny.
        Oba „nenechavce“ zaujala pod větvemi odložená motorová pila v zaparkovaném vozidle zn. Citroën Berlingo. Mladší z „povedené dvojky“ hlídal, starší se pomocí nože snažil odstranit gumové těsnění zadního okna vozidla. Krádež však nedokončili, „hlídač“ na svého „parťáka“ zavolal a oba se snažili odejít. Policisté zajistili také nůž, který měl muž použít k páchání činu. Nedokonaným činem způsobili škodu na vozidle ve výši asi 300 korun.
        I tito muži si vyslechli obvinění z trestného činu krádeže, ve formě spolupachatelství. Starší obviněný byl odsouzen v červenci rozsudkem Okresního soudu Ostrava k obecně prospěšným pracím ve výměře 250 hodin. Mladší „parťák“ byl odsouzen stejným rozsudkem ve stejný den k trestu odnětí svobody v trvání 5 měsíců, na zkušební dobu 18 měsíců. 
       Trojlístek čeká trest odnětí svobody až na dvě léta.

vytisknout  e-mailem