Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Stále na příjmu i za mřížemi?

JIČÍNSKO - Mini mobilní telefon ukrytý v kapse, druhý v ústech. 

AKTUALIZACE: Obviněný 32letý muž měl ve valdické věznici neoprávněně přechovávat miniaturní mobilní telefon s amatérskou nabíječkou a konektorem USB, který se při kontrole cely pokusil rozkousnout a tím znehodnotit. Zároveň měl prostřednictvím tohoto mobilního telefonu uskutečnit a přijmout nejméně 540 telefonních hovorů v délce více než 26 hodin a odeslat a přijmout přes 410 SMS zpráv.

Policejní komisař obvinil odsouzeného ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání za což mu v případě prokázání viny hrozí prodloužení výkonu trestu až o 2 roky.

por. Ing. Eliška Majerová
29.8.2022, 8:05
_____________________________________________________________________________________________________________

Jičínští kriminalisté zahájili v uplynulých dnech na základě šetření Vězeňské služby České republiky ve věznici Valdice úkony trestního řízení pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

zadržený mini telefon.jpgzadržený mini telefon.jpg
Dva odsouzení vězni (32 a 35 let) měli každý při výkonu trestu neoprávněně přechovávat miniaturní mobilní telefon s vloženou SIM kartou. Staršímu z nich měl vypadnout při jedné z kontrol z kapsy, mladší z nich ho měl naopak schovávat v ústech, kdy se ho při osobní prohlídce snažil znehodnotit rozkousáním.

Odsouzení tak měli vědomě porušit ustanovení zákona o výkonu trestu odnětí svobody a za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se jim tak může dosavadní trest navýšit o dva roky.

Jičínští kriminalisté se případem i nadále zabývají a prověřují možné zneužití těchto mobilních telefonů k páchání jiné trestné činnosti.

por. Ing. Eliška Majerová
20. 5. 2022, 9:50

Odkazy do noveho okna

zadržený mini telefon

zadržený mini telefon 

Detailní náhled

zadržený rozkousaný mini telefon

zadržený rozkousaný mini telefon 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem