Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Stála na kolejích

VSETÍNSKO: Policisté našli ženu, kvůli které musel zastavit předčasně vlak. 

V úterý v noci prověřovali policisté ve Valašském Meziříčí oznámení o pohybující se ženě v kolejišti na vlakovém nádraží. Ženu nakonec našli nezraněnou nedaleko nádraží a předali ji zdravotníkům.

Při příjezdu opožděného rychlíku ze směru od Hranic na Moravě na nádraží ve Valašském Meziříčí v úterý po jedenácté večer uslyšeli pracovníci na nádrží houkání a kvílení brzd. Důvodem prudšího a předčasného zastavení rychlíkové soupravy byla stojící žena v kolejišti. Vlak zastavil nedaleko od ženy. Žena z kolejiště v klidu vystoupila na nástupiště a odešla neznámo kam.

Přivolaní policisté začali zjišťovat informace o této události. Zjistili, že se ženě nic nestalo, a rychlík pokračoval dál. Dostali informace k popisu ženy a věděli, že žena zůstala někde v okolí. Podle jejího chování usoudili, že by se v kolejišti mohla objevit znova. Na posilu si pozvali policejního psovoda a začali prozkoumávat okolí.

Policisté ženu nenašli v prostoru kolejiště vlakového nádraží a ani ji tam neviděli pracovníci posunu. Štěstí měl ale policejní psovod. Ten ženu vypátral nedaleko na ulici, jak jde směrem k nádraží. Jednalo se o čtyřiapadesátiletou místní ženu, která měla zdravotní problémy. Policisté ji předali do péče zdravotníků.

 

27. května 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem