Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Stačí pár minut a z aut mizí kabelky a peníze

ZLÍNSKO: Mějte své věci pod kontrolou! 

Pouhých pět minut stačilo neznámému lapkovi k tomu, aby se vloupal do vozidla zaparkovaného u mateřské školy a ukradl z něj dámskou kabelku včetně peněženky, mobilního telefonu a všech dokladů. Zlínští policisté případ šetří jako trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Čtyřiatřicetiletá žena ze Zlína zaparkovala svůj vůz Škoda Roomster na ulici Dětská na Jižních Svazích ve Zlíně před mateřskou školou v pondělí 6. 2. 2017 v 6.45 hodin ráno.  Vrátila se k němu po pouhých pěti minutách, během nichž odvedla své dítě do školky, a zarazilo ji, že má rozbité okno na pravých předních dveřích. Uvědomila si, že na předním sedadle nechala svou kabelku včetně mobilního telefonu a peněženku s veškerými doklady. Hbitý zloděj způsobil ženě krádeží a poškozením vozidla škodu ve výši asi dva a půl tisíce korun.

Zlínští policisté žádají o pomoc veřejnost. Jestliže si někdo všiml v pondělí 6. února před sedmou hodinou ranní podezřelého pohybu na parkovišti u mateřské školy na ulici Dětská ve Zlíně nebo přímo viděl někoho rozbíjet okno u auta, ať se ozve na linku tísňového volání policie.

V posledních týdnech se množí případy vloupání do zaparkovaných vozidel. Scénář je vždy podobný. Stačí pár minut a kabelka či taška položená na sedadle vozu. Koncem ledna se neznámý zloděj vloupal ve Zlíně po rozbití předního okna do zaparkovaného vozidla Land Rover, odkud ukradl kromě kabelky také obálku, v níž bylo sto osmdesát tisíc korun. Díky výši způsobené škody hrozí pachateli v tomto případě trest odnětí svobody až na pět let.

 

Nenechávejte své věci viditelně položené na sedadlech ani odkládacích plochách ve vozidle, i když vůz opouštíte jen na pár minut, lákáte tím zloděje!

Před odchodem z vozidla zkontrolujte uzavření všech oken a uzavření a uzamčení všech dveří od vozidla.

 

16. února 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem