Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Srovnávací soutěž speciálních pořádkových jednotek

BRNO: Naše město hostilo mezinárodní závody. 

Od středy do čtvrtka v Brně a okolí poměřily síly družstva speciálních pořádkových jednotek nejen z České republiky, ale také z Německa, Rakouska a Polska. Samotná akce nebyla jen o závodění, ale také o výměně zkušeností a zdokonalení vlastních dovedností.

Ve středu odpoledne si v rámci prologu vyzkoušeli závodníci dvě disciplíny na hasičském polygonu v Líšni. Na programu byla lezecká část a také pohyb ve stísněném prostoru se simulovaným transportem zraněné osoby.

Ve čtvrtek čekalo na družstva dalších devět úkolů. Mezi jednotlivými stanovišti se musela přesunout po vlastní ose. V nohách tak policisté na konci závodu měli asi 30 kilometrů.  Narůstající únava všem ztěžovala čím dál více plnění úkolů.  Začínalo se jízdou zručnosti v prostoru Masarykova okruhu, následoval přesun na hrad Veveří a logický test. Na třetím stanovišti se policisté předvedli při záchraně tonoucího a už směřovali na Holednou, kde je v kopcovitém terénu čekala pátrací akce. Orientace v náročném terénu řádně prověřila připravenost všech družstev. Sílu jim odebrala i jízda na raftech proti proudu. Zručnost prokázali v lezeckých postrojích v lanovém centru, poté se dostali na druhý břeh a měli 15 minut na ošetření účastníků dopravní nehody. Poté už následoval přesun do policejní školy. Družstva se vybavila balistickou vestou a helmou, služební kombinézou, kanadami a předvedla taktiku zákroku proti tzv. šílenému střelci. Pak už následovala poslední disciplína. Každá nepřesnost znamenala plnění náročných fyzických úkolů navíc.

Putovní pohár pro vítěze nakonec zůstal doma (SPJ KŘP Jihomoravského kraje), na druhém místě skončili kolegové z Moravskoslezského kraje, třetí byli policisté z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. 

por. Pavel Šváb, 22.9.2016

 

Odkazy do noveho okna

jízda zručnosti

jízda zručnosti 

Detailní náhled

záchrana tonoucího

záchrana tonoucího 

Detailní náhled

práce ve výškách

práce ve výškách 

Detailní náhled

první pomoc

první pomoc 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem