Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Srážka vozidel

HORAŽĎOVICKO - Včera večer došlo na komunikaci I. třídy číslo 22 ke srážce vozidel. Dva řidiči utrpěli zranění. 

V neděli 15. května 2022 jel sedmatřicetiletý muž pobývající na Klatovsku s vozidlem značky Mercedes Benz Vito po komunikaci I, třídy číslo 22 ve směru od obce Nalžovské Hory na Hradešice.

Na přímém úseku komunikace ve 20.35 hodin z nezjištěných příčin vjel řidič s vozidlem do protisměru, kde došlo ke střetu levé přední částí s levou přední částí protijedoucího nákladního vozidla značky Renault T s připojeným návěsem, které vjelo vlevo mimo silnici, kde čelně narazilo do vzrostlého stromu.

Po střetu se vozidlo značky Mercedes roztočilo na komunikaci a došlo ke střetu jeho přední části s levým bokem protijedoucího vozidla značky Peugeot Boxer, které se převrátilo na pravý bok a jeho zadní část poškodila oplocení nemovitosti.

Následně vozidlo Mercedes se přetočilo do protisměru, kde došlo ke střetu jeho zadní části s přední částí protijedoucího vozidla Renault Master, jehož řidič před střetem zastavil u okraje komunikace.

Při dopravní nehodě řidič vozidla Mercedes utrpěl zranění a byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni k ošetření, kde byl vyžádán odběr krve, protože vzhledem k rozsahu jeho zranění nemohla být na místě provedena dechová zkouška. Řidič vozidla značky Renault T byl převezen se zraněním do nemocnice v Klatovech.

Další řidiči se podrobili dechovým zkouškám, které byly s negativními výsledky.

Odhadnutá hmotná škoda činí 1 800 000 Kč.

Policie dále šetří příčinu a okolnosti dopravní nehody.

nprap. Dana Ladmanová

16. května 2022

vytisknout  e-mailem