Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Srážka tramvaje s ženou má tragické následky

Chodkyně se pohybovala v kolejišti a zaplatila za to životem. 

Včera kolem osmnácté hodiny došlo na tramvajových kolejích, pod křižovatkou Ohrada směrem k zastávce Pod Krejcárkem, ke srážce tramvaje s chodkyní. S největší pravděpodobností se jednalo se o bezdomovkyni ze Slovenska, která si s sebou po kolejích vezla kočárek s různými věcmi. A právě kočárek s největší pravděpodobností zachytila projíždějící tramvaj a strhla ženu na zem. Dvaapadesátiletá žena utrpěla zranění neslučitelná se životem a i přes okamžitou pomoc zraněním na místě podlehla.
 
Vzhledem k tomu, že se nejedná o pozemní komunikaci, ale o železniční koridor, událostí se nezabývají dopravní policisté, ale policisté z místního oddělení na Jarově.
 
Vzhledem k nárůstu dopravních nehod s účastí tramvaje, probíhá v tomto týdnu preventivní akce pražských policistů a Dopravního podniku hlavního města Prahy s názvem „Není cesty zpět 2013“, která je zaměřená na rizikové chování chodců v silničním provozu. Cílem tohoto projektu je poukázat na skutečnost, že tramvaj má podle platných pravidel silničního provozu vždy přednost v jízdě, a to i na přechodu pro chodce, kde ostatní nekolejová vozidla musí chodci umožnit bezpečné přecházení.
 
Vice informací k projektu „Není cesty zpět 2013“ včetně statistik naleznete zde:
 
http://www.policie.cz/clanek/neni-cesty-zpet-2013-991344.aspx
 
Policisté touto cestou žádají případné svědky, kteří si včera v podvečer všimli ženy v kolejišti nebo samotné srážky, ať neprodleně kontaktují tísňovou linku 158.
 
 npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 12. 11. 2013
 

vytisknout  e-mailem