Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Srážka osobního vlaku s automobilem

České Budějovice - Dopravní policisté vyjížděli na železniční přejezd v krajském městě k dopravní nehodě. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V neděli před 11:00 vyjížděli českobudějovičtí dopravní policisté na železniční přejezd v ul. J. Hůlky v krajském městě, kde došlo ke srážce osobního vlaku s automobilem.

K nehodě došlo na trati České Budějovice - Kájov, kdy řidič automobilu VW Jetta zřejmě nerespektoval zvukové a světelné zařízení u železničního přejezdu a s vozidlem vjel do kolejiště v době, kdy tudy projížděl osobní vlak. Řidič osobního auta utrpěl při srážce těžké zranění a byl vozidlem rychlé záchranné služby převezen do krajské nemocnice. Ke zranění dalších osob naštěstí nedošlo.

Na místě nehody zasahovali i příslušníci jihočeského Hasičského záchranného sboru. Šetřením srážky osobního vlaku s automobilem se vedle policistů ze Skupiny dopravních nehod zabývají i pracovníci Regionálního inspektorátu bezpečnosti železniční dopravy Plzeň. Železniční trať byla znovu zprovozněna po necelých dvou hodinách.

vytisknout  e-mailem