Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Srážka motorového vozidla s osobním vlakem

NYMBURSKO- Taktické cvičení složek IZS. 

Ve středu 1. června se nymburští policisté účastnili taktického cvičení základních složek integrovaného záchranného systému, které proběhlo v prostorách depa kolejových vozidel vlakového nádraží v Nymburce.

Policisté spolu s hasiči Správy železničních dopravních cest řešili simulovanou nehodu osobního vozidla a vlaku na železničním přejezdu, kdy řidič vozidla Škoda Felicia nerespektoval výstražné signalizační zařízení u přejezdu a došlo ke střetu s projíždějícím osobním vlakem. Řidič vozidla při vyprosšťování svým zraněním podlehl. Strojvedoucí musel být po vykolejení vlakové soupravy letecky transportován do jedné z pražských nemocnic. Ve vlaku zemřeli tři lidé, dvacet devět jich bylo zraněno a devatenáct osob muselo být z místa evakuováno.

Kromě sedmnácti policistů se do cvičení zapojilo osmnáct příslušníků hasičského záchranného sboru, devět hasičů Správy železničních dopravních cest a třináct členů jednotek sboru dobrovolných hasičů. Akce dále proběhla v součinnosti s šestnácti zdravotníky záchranné služby a zúčastnilo se také padesát dva figurantů z řad studentů Střední zdravotnické školy.

Po ukončení akce bylo provedeno vyhodnocení celého cvičení. Cílem bylo ověření taktických postupů jednotlivých cvičících složek a subjektů, způsobu komunikace a koordinace činností na místě zásahu.

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
6. června 2016

vytisknout  e-mailem