Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Srážka dvou vlaků a osobního automobilu

CHEBSKO – Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. 

Aktualizace: Chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V úterý 14. února letošního roku kolem deváté hodiny večerní došlo na železničním přejezdu u Tršnic na Chebsku ke srážce dvou motorových vlaků a osobního automobilu. K té mělo dojít tak, že padesátiletý řidič osobního automobilu značky Volkswagen, jedoucí ve směru od Františkových Lázní do Chebu, měl při přejíždění železničního přejezdu sjet pravým předním kolem do kolejiště. 

Z vozidla měl následně vystoupit a vyhledat pomoc v blízkém domě. Společně s mužem, který mu vyšel na pomoc, se snažili vozidlo vyprostit, což se jim nepodařilo. Padesátiletý muž následně vzniklou situaci nenahlásil na tísňovou linku. Několik málo minut poté po jedné z kolejí přijel osobní vlak, který do vozidla narazil, přičemž ho měl odhodit na vedlejší kolej. V tu dobu na vedlejší koleji projížděl v opačném směru druhý osobní vlak, který naštěstí stihl zabrzdit a došlo pouze k lehkému střetu s vozidlem, které skončilo na střeše.  Provoz na trati byl zcela zastaven. Obnoven byl dnešního dne 15. února letošního roku kolem půl jedné hodiny ranní. 

Ve vlakových soupravách mělo cestovat 29 osob a v osobním automobilu pouze řidič. Při této nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. 

Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun. 

Přesná příčina a okolnosti této nehody jsou nadále v šetření policistů. 

Co dělat pokud uvíznete na železničním přejezdu:

Pokud jste na železničním přejezdu uvízli kvůli nějaké vážnější situaci a auto máte nepojízdné, pak z něj rychle utečte a pomozte jej opustit i dalším cestujícím. Co nejrychleji se také pokuste zavolat na linku 112, že Vaše auto uvízlo na železničním přejezdu. K tomu budete potřebovat číslo přejezdu, které by mělo být umístěné na zadní straně skříně závor nebo na zadní straně výstražného kříže v případě, kdy tam závory nejsou. Pokud toto číslo operátorovi do telefonu nahlásíte, je velká šance, že dokáže vlak ještě před příjezdem nouzově zastavit. 

nprap. Jan Bílek
15.2.2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem