Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Srazila dva chodce na chodníku

PRAHA VENKOV-JIH – K vážné dopravní nehodě se zraněním v obci Senohraby vyjížděli dopravní policisté letošního 4. června v podvečerních hodinách. 

Oznámení o nedělní dopravní nehodě v obci Senohraby, při které třiatřicetiletá řidička z nezjištěných příčin vjela s osobním vozidlem Škoda Felicia na chodník, kde se následně střetla se dvěma procházejícími chodci ve věku jedenáct a čtyřicet dva let, přijali policisté ze skupiny dopravních nehod přibližně pětadvacet minut před devatenáctou hodinou.
Oba chodci utrpěli při nehodě vážná zranění, se kterými byli transportováni záchranou službou do pražské nemocnice, kde jsou do současné doby v péči lékařů. Mladá řidička se na místě odmítla podrobit výzvě policistů k provedení odborného měření v podobě dechové zkoušky, jakož i odběru biologického materiálu za přítomnosti lékaře ve zdravotnickém zařízení ke zjištění, zda nebyla v době nehody pod vlivem alkoholu.
Případ si na místě převzali kriminalisté z územního odboru. Policejním komisařem byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. V současné době policisté nyní prověřují všechny okolnosti této nešťastné události.

por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
5. června 2017

vytisknout  e-mailem