Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Srazil cyklistu, naboural auto

LIBEREC - Navíc byl opilý a od nehod ujížděl. 

42letý muž z Lanškrouna usedl v pátek večer do vozidla značky Opel Frontera a řídil vozidlo ulicemi Chrastavy. Na této skutečnosti by nebylo nic neobvyklého, kdyby muž nebyl pod vlivem alkoholu a při své jízdě nesrazil cyklistu a nenaboural další motorové vozidlo.
Provinilý řidič jedoucí ulicí Vítkovská špatně odhadl boční odstup od cyklisty jedoucího stejným směrem, srazil ho a lehce zranil. Po určité vzdálenosti zastavil a spolu s spolujezdci naložil cyklistu i s jeho kolem a odvezl ho domů.

Při další jízdě, zhruba o 5 kilometrů dále za obcí Vítkov nepřizpůsobil rychlost vozidla dopravně technickému stavu komunikace a srazil se s vozidlem značky Škoda Octávia, které stálo u okraje vozovky v protisměru. Ani po tomto střetu nezastavil a odjel po polní cestě zhruba 1 kilometr do polí, kde ho zastavila až policejní hlídka.

Přístroj Drager odhalil, že muž řidil s 1,86 promile alkoholu v krvi. Navíc u sebe neměl žádné předepsané doklady k řízení a pro provoz vozidla a ani průkaz totožnosti. Nehody dále zůstávají v šetření skupiny dopravních nehod.

por.Mgr.Ludmila Knopová
12. března 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem