Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Srazil cyklistu a ujel, pátráme po něm

ČESKOLIPSKO - Šofér nejspíš nedodržel potřebný odstup při jeho předjíždění. 

Dne 7. července krátce po 19. hodině projížděl 21letý cyklista po silnici druhé třídy číslo 270 od Jablonného v Podještědí na Postřelnou, když poblíž autobusové zastávky Jablonné v Podještědí uslyšel, jak řidič motorového vozidla, který jel  za ním ve stejném směru, podřadil. Cyklista proto nabyl dojmu, že ho bude vozidlo předjíždět, pak ale ucítil náraz do zadního kola a spadl na silnici. 

Neznámý řidič nezjištěného vozidla světlé barvy, který nejspíš nedodržel bezpečnou vzdálenost při jeho předjíždění, do jízdního kola najel. Ačkoliv pád cyklisty na silnici nemohl přehlédnout, na místě nezastavil a pokračoval v jízdě dál. Sanitu mu přivolala až  řidička, která tam dorazila z protisměru zanedlouho potom. Viníka nehody si bohužel nevšimla. Podle předběžné lékařské zprávy cyklista při kolizi neutrpěl žádné závažné zranění.  To ale chování neznámého šoféra nijak neomlouvá.

V této souvislosti se obracíme na případné svědky střetu a také  na řidiče, kteří dotčeným úsekem projížděli a mají palubní kameru, aby nám pomohli s jeho identifikací. Veškeré informace ke kolizi neznámého vozidla s cyklistou přijímáme na lince 158.

11. 7. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem