Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Srazil cyklistu a ujel

MOST - Policisté ho nyní vypátrali; Sjel ze silnice, byl za tím alkohol + další info 

Policisté v těchto dnech vypátrali řidiče, který 23. října 2010 v časně ranních hodinách srazil cyklistu a z místa ujel. Poškozený zůstal po nárazu ležet v příkopu u silnice. Nalezen byl až po dvou hodinách. Při nehodě 53letý muž utrpěl těžké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. K nehodě došlo na silnici I. třídy I/13 ve směru od Mostu do Chomutova. Policisté po viníkovi pátrali i prostřednictvím médií. Bezúspěšně. Nakonec ho dopadli díky průběžným kontrolám průjezdu vozidel v místě a vyhodnocenému důkaznímu materiálu. Zarážející na celé věci je fakt, že řidič ještě ten den nahlásil na policii v jiném kraji srážku se zvěří. Policejní komisař již 31letého muže z Ústí nad Labem obvinil ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Hrozí mu až pětileté vězení. Případ je nadále v šetření.

 

Sjel ze silnice, byl za tím alkohol

Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 34letému muži. Požití alkoholu za volantem na sebe prozradil Mostečan vlastně sám. Vše vyšlo najevo díky nočnímu telefonátu řidiče na linku 156, který sjel s autem ze silnice a potřeboval pomoc. Na místo dorazili také policisté, kteří dechovou zkouškou jenom potvrdili podezření, že řidič je v alkoholovém opojení. Hodnoty ukazovaly 1,9 a 1,73 promile.

Dalším odvážlivcem je 38letý muž z Lounska. Ten byl jako řidič vozu Nissan kontrolován v nočních hodinách na silnici I. třídy I/15 ve směru na Louny. Ani u něj dechová zkouška nedopadla zrovna nejlépe. Hodnoty 1,36 a 1,58 již byly důvodem ke sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Sdělení podezření ze stejného přečinu neminulo ani 44letého Mostečana. Ten si troufl usednout za volant s téměř třemi promile. Navíc je z rozhodnutí soudu neřidičem. Kvůli tomu mu ještě přibylo podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policejní hlídka ho kontrolovala v odpoledních hodinách v Zaječicích.

 

Policisté dopadli lupiče

Policisté již znají jméno pachatele, který koncem října přepadl ženu z Litvínova. Ke zločinu došlo v nočních hodinách v litvínovské ulici Přátelství. Lupič, 17letý mladík z Teplicka, vystoupil z auta a vrhl se na kabelku poškozené. Ta se nechtěla svého majetku jen tak vzdát a tašku pevně držela. Po dvou úderech pěstí se násilník lupu zmocnil. Potom opět nasedl do auta a zmizel. Žena přišla o mobilní telefon, svazek klíčů a peněženku s finanční hotovostí. Hodnota ukradených věcí byla vyčíslena na 960 korun. Policejní komisař nyní mladíkovi sdělil obvinění ze spáchání provinění loupeže. Stíhán je na svobodě. Na případu se nadále pracuje.

 

Nalezený mobil si nechala, má problém

K mobilnímu telefonu si lehce dopomohla 26letá Litvínovanka. Údajně ho našla v místní herně. Hlavu si s tím příliš nelámala, mobil si přivlastnila.  Poškozený hodnotu věci, o kterou přišel ve druhé polovině října, vyčíslil na 6.600 korun. Mladá žena má nyní problém. Policisté jí za to sdělili podezření ze spáchání přečinu zatajení věci. V případě uznání viny jí hrozí až roční pobyt za mřížemi. Případ je šetřen litvínovským obvodním oddělením ve zkráceném přípravném řízení.

 

Lapka využil tlačenice v autobuse

O věci za 8.500 korun připravil neznámý lapka jednoho Mostečana. Poškozený cestoval autobusem MHD s batohem na zádech. Pachatel hbitě využil tlačenice a z kapsy zavazadla vytáhl mobilní telefon a peněženku s financemi, doklady a platební kartou. Mostečtí policisté věc šetří jako přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

Zmizelo nářadí a krmení pro psy

Ve sklepě v mostecké ulici Erbena řádil zloděj. Díky němu tam zmizelo nářadí a krmivo pro psy. Škoda, kterou po sobě zanechal, je odhadnuta na 20.200 korun. Policisté po pachateli pátrají. Případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

 

Drahá návštěva diskotéky

Draze vyšla návštěva diskotéky jednomu muži z Mostu. Svůj mobilní telefon si uložil do bundy a tu přehodil přes židli. To, že byl okraden, zjistil až doma. Neznámý lapka nyní vlastní přístroj za deset tisíc korun. V případě dopadení mu hrozí postih za přečin krádeže.

 

por. Alena Bartošová

V Mostě, 6. prosince 2010

vytisknout  e-mailem