Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Srazil chodkyni a od nehody ujel. Zanedlouho byl policisty zadržen

RAKOVNICKO – Řidič byl obviněn ze tří trestných činů. 

Rakovničtí kriminalisté zahájili v neděli 26. prosince úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání tří trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, z čehož byl podezřelý 34letý muž, který srazil ženu autem a z místa nehody odjel, aniž by celou událost nahlásil a zraněné poskytl pomoc.

K dopravní nehodě došlo dle prvotního šetření na místě tak, že v tu dobu neztotožněný řidič osobního vozidla, v sobotu 25. prosince, v době mezi 22:45 až 23:00 hod., projížděl v Novém Strašecí ulicemi Jungmannova a Okružní, kde v této ulici na přesně neustanoveném místě srazil chodkyni. Místo toho, aby na místě nehody zastavil, poskytl zraněné první pomoc a přivolal policii a záchrannou službu, tak pokračoval v jízdě dál. Po důkladném vyhodnocení kamerových záznamů policisté ustanovili typ a registrační značku vozidla, na jehož základě zjistili, kdo vozidlo užívá. Byl jím 34letý muž, za kterým policisté přijeli do místa bydliště. Tam ho vyzvali k podrobení se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, kdy přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou 1,30 promile. Posléze se podrobil i lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

Po veškerých potřebných služebních úkonech kriminalisté zahájili 27. prosince trestní stíhání proti 34letému muži a obvinili ho ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Dvaačtyřicetiletá žena byla s těžkým zraněním transportována vrtulníkem do jedné z pražských nemocnic.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
29. prosince 2021

vytisknout  e-mailem