Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Sprejery chytili policisté ihned po činu

BENEŠOVSKO - Našli u nich nejen spreje, ale i marihuanu. 

Ve středu 20. dubna 2022 krátce před půl 3 hodinou ranní vyjížděli policisté Oddělení hlídkové služby Benešov společně s policisty OOP Votice do Olbramovic, kde byli spatřeni sprejeři, kteří svými výtvory "vylepšují" vzhled odstavených vlaků u vlakové stanice Olbramovice.

Sprejery pohybující se kolem vlaků zaznamenala hlídka policistů z Votic. Policisté vytipovali zaparkové vozidlo poblíž kterého skrytě počkali, kde mezitím další hlídka sledovala podezřelé sprejery, aby se neztratili z dohledu. 

Krátce před 3. hodinou se podezřelí muži přiblížili k vozidlu a policisté je za pomoci donucovacích prostředků zadrželi a přiložili jim služební pouta. U 40letého a 42letého muže pak nalezli batohy s použitými spreji.

U obou mužu policisté provedli orientační zkoušku na přítomnost návykových látek, která prokázala pozitivní výsledek na THC. Marihuana u nich byla i nalezena a to celkem 4 gramy sušiny.

Způsobená škoda na posprejované vlakové soupravě byla odhadnuta na 10 tisíc korun.

Oběma mužům policisté sdělili podezření z přečinu poškození cizí věci ve spolupachatelství, za což v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až roční trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
28. dubna 2022

vytisknout  e-mailem