Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sprejer z teras se podepsal i jinde

HRADECKO – Totožná sprejerská stopa se objevila i v městském infocentru. 

Královéhradečtí policisté vyšetřují případ sprejerství, který se objevil v historickém centru krajské metropole, a to mezi ulicemi Soukenická, Komenského a ČSA a o němž jsme informovali zde: https://www.policie.cz/clanek/umelecka-dila.aspx. Nově však do souvislosti s tímto případem vstupuje stejná sprejerská stopa, kterou pravděpodobně totožný pachatel zanechal i na toaletách v prostorách městského infocentra na Eliščině nábřeží v Hradci Králové, a to v podobném časovém rozmezí, tedy ve dnech 2. a 3. května 2019. 

Policisté rovněž v souvislosti s těmito případy důkladně vyhodnocují i poměrně velké množství materiálů z kamerového systému z předmětných míst. Jsou to právě kamerové systémy, které zachytily v prostorách městského infocentra v inkriminovaném čase dva mladíky. Ti by mohli policistům významně pomoci při objasnění nejspíše souvisejících případů a poskytnout jim důležité svědectví. 

Policisté žádají veřejnost, aby v případě, že pozná totožnost mužů pohybujících se v inkriminovaném čase v infocentru (viz video níže), kontaktovala linku 158 nebo jakoukoliv policejní služebnu. 

por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
17. května 2019

vytisknout  e-mailem