Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Sprejer plaváčkem

Turista chtěl „zkrášlit“ Prahu, pak chtěl před policisty uplavat. Teď mu za to hrozí až rok vězení. 

V sobotu, přibližně dvě hodiny po půlnoci, přijali policisté ze Smíchova oznámení o mladíkovi, který sprejuje na jeden z pilířů Jiráskova mostu. Jelikož bylo avizované místo události nedaleko policejní služebny, vydali se policisté řešit situaci pěšmo.

Jakmile se ale policisté přiblížili ke sprejerovi, ten si jich všiml a vzal do zaječích. Při útěku si to „umělec“ namířil do nedalekých loděnic, kde se nejprve před policisty schovával mezi loděmi. Když si ale uvědomil, že nemá po souši kam dál z oploceného areálu utéct, skočil do řeky a jal se plavat na druhou stranu, tedy na Prahu 2.

Na základě tohoto vývoje situace si policisté z místního oddělení Smíchov přivolali na pomoc kolegy z poříčního oddělení. Avšak ani ti neměli lehkou práci. Plaváček se totiž před nimi schoval pod molo, kdy tuto schovku odmítal opustit.

Tento vzdor mu ale vydržel pouhých pár minut. Nakonec stejně skončil v moci policistů ze Smíchova, kteří ho pro podezření z přečinu poškození cizí věci – sprejerství předvedli na policejní služebnu. Za tento delikt hrozí sedmadvacetiletému anglicky hovořícímu mladíkovi trest odnětí svobody až na jeden rok.

Následným prošetřováním policisté zjistili, že zadržený sprejoval v dané lokalitě Smíchova celkem na šesti místech. Na těch vždy vytvořil nápis „SBVRT“, kdy ani v jednom případě nelze na tyto výtvory nahlížet jako na jakoukoli formu umění.

por. Mgr. Tomáš Hulan 24. 7. 2018

vytisknout  e-mailem