Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Správní vyhoštění

Jihočeský kraj - Zaměstnanec zemědělského družstva způsobil nehodu pod vlivem alkoholu. 

Díky zaviněné dopravní nehodě z 29. prosince 2017 na Písecku, zjistili policisté z Odboru cizinecké policie, že občan z bývalých států sovětských republik, vykonává pracovní činnost neoprávněně.

V odpoledních hodinách řídil 41 letý muž pracovní stroj značky Bobcat v obci Nemějice, kdy se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a při vyjíždění ze zemědělského družstva, nedal přednost v jízdě řidiči osobního vozidla tovární značky Dacia, kde se vozidla bočně střetla. Písečtí dopravní policisté při vyšetřování uvedené nehody, provedeným testem na zjištění alkoholu v dechu zjistili, že má řidič pracovního stroje v dechu bezmála 1 promile alkoholu.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o cizince, který předložil cestovní doklad s vylepeným vízem vydaný jiným státem, který ho však neopravňoval k pracovní činnosti, přivolali písečtí policisté své kolegy z cizinecké policie.

Ti lustrací v evidenci zjistili, že uvedený cizinec má sice do poloviny letošního roku, díky vízu, povolen pobyt na 365 dnů, avšak bez pracovního a živnostenského oprávnění. Na základě těchto skutečností ve věci zahájili úkony správního řízení a počátkem ledna vystavili rozhodnutí o správním vyhoštění z území členských států Evropské unie.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

9. ledna 2018

vytisknout  e-mailem