Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Správní orgán cizince vyhostil, on tu přesto zůstal

HRADECKO – Třicetiletý cizinec se zdržoval na území ČR, ačkoli byl v minulosti ve správním řízení vyhoštěn a měl zde zakázaný pobyt. 

Hradečtí policisté sdělili v uplynulých dnech ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření 30letému cizinci ze spáchání přečinu "Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání", kterého se dopustil tím, že pobýval na území České republiky i přesto, že mu správní orgán udělil v září loňského roku správní vyhoštění, a byl mu zakázán vstup na území členských států Evropské unie na dobu jednoho roku.

Policisté z pohotovostní a eskortního oddělení silně podnapilého cizince kontrolovali během své služby, když byli přivolání k řešení případu občanského soužití. Při lustraci zjistili, že má muž uložené správní vyhoštění, a jelikož se choval agresivně, museli policisté k jeho zajištění použít hmaty a chvaty.

Za přečin "Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání" byl muži uložen Okresním soudem v Hradci Králové trest vyhoštění a zákaz vstupu na území České republiky v délce dvou let. Vzhledem k tomu, že cizinec opakovaně porušil zákon o pobytu cizinců, přebrala si následně celou věc královéhradecká cizinecká policie, která s cizincem zahájila správní řízení o vyhoštění z území členských států Evropské unie. Cizinci bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění, které je opatřením, zakazujícím cizinci vstup na území členských států Evropské unie v délce 2 let.

Protiprávní jednání cizince tak bylo soudem a policií ,,odměněno" nejen zákazem vstupu na území České republiky, ale i zákazem vstupu na území celé Evropské unie.

por. Mgr, Lucie Konečná
20.1.2021, 11:00hod.

vytisknout  e-mailem