Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spravedlnosti neuniknou

TEPLICKO - Muž a žena byli obviněni z krádeže; Dávky pobírala neoprávněně... 

Spravedlnosti neuniknou

     Policisté dopadli dvojici zlodějů, kteří v polovině loňského roku kradli v bílinském supermarketu. Zatímco se šestatřicetiletý muž snažil rozptýlit pozornost pracovníka ostrahy, jeho 30letá spolupachatelka vložila do krabice přes čtyři stovky balení bonbonů, dvoje nudle a rýži a krabici se zbožím pak podstrčila pod vstupním turniketem ven z prodejní plochy. Sama pak prošla přes pokladnu a zamířila ke vstupnímu turniketu, kde vzala krabici a odešla k východu z prodejny, kde se k ní připojil její komplic. Pozorný pracovník ostrahy se ale nenechal ošálit a pachatele u východu doběhl. Podařilo se mu pouze vytrhnout jim krabici s lupem, zloděje se mu však i s ohledem na výhrůžky z jejich strany zadržet nepodařilo. To už byla práce policistů, kteří po několikaměsíčním vyšetřování zjistili jejich totožnost a oba spolupachatele, kteří do Bíliny přijeli krást z Mostu, obvinili z přečinu krádeže. Zatímco muži obviněnému z krádeže formou účastenství hrozí až dvouleté vězení, žena, která již byla v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzena, může strávit za mřížemi až tři roky.

Spravedlnosti neuniknou.mp3

 

Dávky pobírala neoprávněně

     Z přečinu podvodu se bude zodpovídat 26letá žena z Bíliny, která připravila stát o více jak čtrnáct tisíc korun. Jako příjemce příspěvku na bydlení nesplnila svou povinnost a v zákonné lhůtě neoznámila příslušnému úřadu ukončení nájemního vztahu k bytu, na něž byla výplata státní sociální podpory vázána. Obviněné ženě hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Pachatelka krádeže dopadena

     Trnovanští policisté dopadli zlodějku, která minulý týden kradla v teplickém supermarketu. Dvaadvacetiletá žena původem ze Slovenska využila nepozornosti poškozené a z nákupního vozíku jí odcizila kabelku, ve které měla starší žena peněženku s několika stokorunami, klíče a hodinky. Žena se při výslechu ke krádeži přiznala, jako důvod svého jednání uvedla, že neměla peníze na jídlo. Podezřelá, která je teplickým policistům dobře známá hlavně kvůli opakovaným krádežím zboží v prodejnách, se bude před soudem zodpovídat z přečinu krádeže, za který jí hrozí maximálně dvouleté vězení.

 

Nechával si tržby

     Z přečinu zpronevěry je podezřelý muž, který pracuje jako řidič městské hromadné dopravy v Teplicích. Je podezřelý, že neodevzdal tržby z jízdného, čímž se neoprávněně obohatil o téměř 29 tisíc korun. Pokud bude soudem uznán vinným, může strávit v krajním případě až dva roky za mřížemi.

 

Zmizel hlavně alkohol

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do restaurace v Bílině. Zloděj si z provozovny odnesl především „tvrdý“ alkohol, nepohrdl ale ani cukrovinkami, nebo doutníky. Celková škoda byla vyčíslena na necelé tři tisíce korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

 

 

Teplice, 12. 1. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem