Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Sebeobrana pro ženy

KLATOVY - V rámci kurzu si ženy osvojily různé použití sebeobrany. 

        Ve spolupráci s Městským kulturním střediskem v Klatovech a Policie ČR Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje proběhl v období od měsíce září do prosince 2017 kurz s názvem " Sebeobrana nejen pro ženy"

      Cílem bylo připravit jeho účastnice na řešení krizových situací včetně  fyzického napadení. Samotný kurz byl zaměřen na odvrácení fyzického útoku, jak pomocí improvizovaných obranných prostředků (kabelka, hřeben, deštník apod.), tak na odvrácení útoku, kdy obránce nemá k dispozici nic a je odkázán pouze na sebeobranné techniky bez použití zbraně.

      V rámci jednotlivých cvičení byl kladen důraz především na osvojení si základních prvků sebeobrany,  zvýšení psychické odolnosti, fyzické kondice a schopnosti okamžitě reagovat na útok, co nejpřirozenějšími prostředky.

     Vše bylo proloženo modelovými situacemi, nastiňující reálné napadení v různorodém prostředí a za různých okolností.  V rámci kurzu byly účastnice  průběžně seznamovány s právním povědomím ve vztahu k oprávněnosti a přiměřenosti obrany. Dále získaly cenné informace v oblasti prevence před fyzickým napadením od tiskové mluvčí policie a pracovnice Bílého kruhu bezpečí seznámila přítomné s podstatou práce této organizace.

      Účastnice kurzu  velmi ocenily možnost vyzkoušet si obranné techniky na figurantech, což všechny stálo mnoho úsilí.  Ženy získaly  dovednosti, které jim v případě  napadení  umožní ubránit si nejceněší hodnoty tzn. svůj  život a zdraví. Kurz splnil očekávaní, jak ze strany cvičících i instruktorů a byl velmi kladně hodnocen nejen účastnicemi, ale i vedením MKS Klatovy. V  průběhu roku 2018 budou probíhat navazující i nové kurzy. 

nprap. Ladmanová Dana

10. ledna 2018 

vytisknout  e-mailem