Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Jezdíme s úsměvem

Karlovy Vary září 2009 

Kázeň řidičů a dalších účastníků v silničním provozu je stále nedostačující. Během letních školních prázdnin klesl počet dopravních nehod na Karlovarsku od loňského roku (342) na třetinu (123), ale následky jsou vážnější. Během letních dvou měsíců byla na silnicích okresu usmrcena jedna osoba, třináct osob bylo těžce zraněno a padesát dvě osoby byly zraněny lehce. Šestnáct opilých řidičů způsobilo dopravní nehodu. Za dva letní měsíce se patnáct dětí stalo účastníky dopravní nehody.
Aby se tragickým následkům nehod na silnících zabránilo, jsou organizovány pravidelné dopravně bezpečnostní akce, jejichž součástí jsou také takové, při kterých asistují děti. Mezi pravidelné dopravně bezpečnostní akce s účastí dětí jsou pravidelné projekty  Zebra a Jezdíme s úsměvem.
Poslední den 30. září 2009 proběhla v Karlových Varech dopravně výchovná akce Jezdíme s úsměvem, kterou zorganizovala Policie České republiky společně se zástupci České pojišťovny. Netradiční kontroly se zúčastnily také karlovarští hokejisté ( brankář a útočník) a děti Základní škody ve Dvorech.
Dopravní policisté kontrolovali od 11,00 hodin řidiče, kteří jeli po ulici Závodní. Během jedné hodiny zkontrolovali šestnáct vozidel. Děti měly připravené obrázky smutných a veselých autíček. Veselé autíčko dostali vzorní řidiči a řidičky, smutné autíčko dostali pouze dva. Jedna paní řidička jela ve vozidle, které mělo propadlou technickou kontrolu a jeden řidič nebyl připoután bezpečnostními pásy. Policisté uložili pokuty za 700 Kč.
Akce se povedla a kromě zážitků a dopravního pexesa si děti odnesly také podpisy hokejistů, zástupců České pojišťovny i policistů.
Odkazy do noveho okna

děti  požádaly hokejisty o podpisy

děti požádaly hokejisty o podpisy 

Detailní náhled

děti dávají řidičce smutné autíčko

děti dávají řidičce smutné autíčko 

Detailní náhled

děti požádaly hokejisty o podpisy

děti požádaly hokejisty o podpisy 

Detailní náhled

veselý řidič s dětmi

veselý řidič s dětmi 

Detailní náhled

žáci předávají veselé autíčko

žáci předávají veselé autíčko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem