Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové nehody

Alkohol ovlivnil řízení vozidla 

U Cerekvice nad Loučnou došlo v neděli 30. srpna 2009 kolem 7:40 k havárii citroenu, které řídil 65letý řidič. Muž z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci, kde bočně narazil do sloupu mostu a poté pokračoval v jízdě příkopem. Zde svoji jízdu ukončil. Naštěstí nebyl nikterak zraněn. Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou. Hmotné škody jsou odhadnuty na 120 tisíc korun.
 
Lehké zranění si vyžádala havárie motocyklu Suzuki, která se stala v neděli kolem 19:20. Osmačtyřicetiletý řidič z dosud nezjištěných příčin havaroval mimo komunikaci, kde poškodil obrubník chodníku, dopravní značku a část plotu. Motocyklista byl se svým zraněním převezen do nemocnice, kde i nadále zůstává v péči lékařů. Hmotné škody jsou odhadnuty na 75 tisíc korun. 
 
Přes dvě promile alkoholu v dechu měl po dechové zkoušce řidič Škody 135, který v sobotu havaroval na ulici Na Barikádách ve Svitavách. Třicetiletý řidič jedoucí ve směru na ulici U Stadionu nejel při pravém okraji vozovky, vjel do protisměru a částí vozu narazil do zaparkovaného Fordu. Nehoda se obešla bez zranění. Hmotné škody jsou odhadnuty na 55 tisíc korun. Případ je i nadále v šetření policistů ze skupiny dopravních nehod.
nprap. Anna Štegnerová
31. 8. 2009

vytisknout  e-mailem