Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Vloupání a krádeže  

V noci z pátku na sobotu neznámý pachatel ve Slatině nad Zdobnicí po vytržení visacího zámku u víčka nádrže nákladního vozidla Tatra odčerpal 150 litrů nafty. Majiteli vznikla škoda téměř 4 tisíce korun.

Ze soboty na neděli se zatím neznámý pachatel vloupal do obecní knihovny v Českém Meziříčí. Po rozbití okna v přízemí budovy si okno otevřel a vnikl dovnitř. Z knihovny si odnesl počítač s monitorem, klávesnicí a myší, dále sebral radiomagnetofon a CD nosiče. Po odstranění skleněné výplně u dveří na chodbu, se na chodbě pokusil vypáčit vchodové dveře a mříže do ostatních místností budovy. Majiteli vznikla škoda 3 tisíce korun.

Z krádeže je podezřelý jednadvacetiletý muž z Polomu. Za vinu je mu kladeno, že v neděli po čtvrté hodině odpoledne sebral v obchodním domě v Rychnově nad Kněžnou dvě čokolády a jeden Hermelín. Při činu byl na místě zadržen ostrahou obchodního domu. Za zmínku stojí, že tohoto jednání se dopustil ačkoliv byl rozhodnutím Krajského soudu v Hradci Králové minulý rok odsouzen k odnětí svobody v trvání 2 let a 6 měsíců se zkušební dobou pět let podmíněně.

nprap. Pavel Vymetálek

vytisknout  e-mailem