Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Pardubicku

Řádění sprejerů, vloupání do prodejny 

  Pátek
   Dne 26. ledna 2009 v 10:15 zadržela ostraha obchodu v Pardubicích zloděje. Pod mikinou si chtěl přes pokladny vynést čokoládové tyčinky. Přivolaní policisté mu uložili blokovou pokutu.
   Odpoledne po druhé hodině se majitel jednoho z hrobů na pardubickém hřbitově přesvědčil o nedostatku piety jiných občanů. Na náhrobku totiž nenašel měděnou a další výzdobu. Vznikla mu tím škoda okolo 20.000 korun.
   Večer měli práci kolegové z Přelouče. V Litošicích měla být matka napadena svým synem. Policisté zjistili, že všichni přítomní jsou pod vlivem alkoholu. Muži zákona sepsali s přítomnými přestupek proti občanskému soužití. Rodině asi uniformy chyběly, protože si na linku 158 zavolala ještě jednou. To už se ale jenom opakovala předchozí situace.
Sobota
   Ráno v 6:15 zjistili prodavačky na pardubickém předměstí vloupání do prodejny. Pachatel prohodil prázdnou láhev od vína skleněnou výlohou. Když se dostal dovnitř, odcizil igelitové tašky a kartony cigaret různých značek. Majiteli způsobil škodu ve výši asi 100.000 korun.
   Před obědem v 11:00 došlo k požáru v kotelně rodinného domu V Pardubicích. Majiteli domu se vznítilo dřevo uložené vedle kombinovaného kotle. Naštěstí hořelo jen uložené dříví a další škoda vznikla očouzením zdí místnosti. Přivolaní hasiči oheň uhasili a kotelnu odvětrali. Vzniklá škoda se vyšplhala ke 30.000 korun.
   Odpoledne policisté v Přelouči kontrolovali skupinku mládeže. Při lustraci zjistili, že jeden z mladíků je v celostátním pátrání. Zajistili ho a po sepsání protokolů chlapce předali pracovníkům výchovného ústavu pro mládež.
   Práci sprejera neocenili majitelé bytového domu v Pardubicích. Černou barvou nastříkal různé ornamenty  a nápisy na boční stěny jednotlivých vchodů do budovy. Škodu si obyvatelé předběžně vyčíslili na částku 10.000 korun.
Neděle
   Krátce po půlnoci řešili dopravní nehodu policisté oddělení dopravního inspektorátu. Na Holicku řidič nezvládl řízení a s vozidlem narazil do vrat u domu. Asi to nepovažoval za důležité a tak pokračoval v jízdě ještě dalších 200 metrů. Když kolegové nehodu prověřovali, naměřili mu digitálním přístrojem Dräger 1,70 promile alkoholu.
   Dopoledne šetřili policisté z Obvodního oddělení na Dubině vloupání do rozestavěného řadového domu. Pachatel zedníkům odcizil různý stavební materiál v hodnotě 19.500 korun.
   Celkem policisté na Pardubicku za třetí lednový víkend zaevidovali 38 přestupků a 17 podezření ze spáchání trestných činů.

vytisknout  e-mailem