Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Chrudimsku

Násilné otevření bytu, dodání do výkonu trestu 

O uplynulém víkendu měli policisté na Chrudimsku plné ruce práce. Od pátku do neděle prověřovali přes dvacet přestupků, převážně majetkového charakteru a jedenáct trestných činů.
Hlinečtí policisté přijali oznámení o poškození telekomunikačního kabelu u obce Dřevíkov se škodou 2000 Kč. K poškození kabelu mělo dojít již v době od ledna 2008 do září 2008. Dále se zabývali poškozením vozidla Peugeot. Neznámý pachatel poškrábal lak vozidla na zadních dveřích a nárazníku. Hmotná škoda je vyčíslena na 4.000 Kč. K dalšímu poškození došlo v Hlinsku, zde je škoda vyčíslena na 15.000 Kč. U tohoto vozidla vandal rozbil obě zpětná elektricky ovládaná zrcátka a poškrábal lak vozidla. V nočních hodinách ze čtvrtka na pátek neznámý pachatel nastartoval odstavený traktor v obci Čertovina v areálu autobazaru. S traktorem odjel směrem na obec Krouna, kde po asi 500 metrech traktor zaparkoval. Policisté věc šetří jako neoprávněné užívání cizí věci.
 
Policisté obvodního oddělení v Chrudimi se věnovali nahlášeným trestným činům – krádeže autorádia z vozidla v Hrochově Týnci. Dále šetřili trestný čin krádež nářadí ze skladu jedné firmy ve Slatiňanech. Zde neznámý pachatel způsobil odcizením nářadí, olejů, maziva a materiálu vzduchotechniky škodu ve výši 22.500 Kč.
Dne 23. ledna 2009 ve třináct hodin zadrželi v Chrudimi   20letého mladíka z Jičínska, na kterého byl vydán příkaz k zatčení. Kolem šestnácté hodiny, po provedení všech úkonů, policisté mladíka eskortovali do věznice v Hradci Králové.
V sobotu po čtrnácté hodině bylo na policii oznámeno, že 76letá žena již delší čas nevychází z bytu v Chrudimi. Muži zákona na tomto základě přistoupili k násilnému otevření bytu. Otevření bytu bylo provedeno jednotkou hasičského záchranného sboru Chrudim. Po vstoupení do bytu policisté zjistili, že majitelka se uvnitř nenachází. Byt byl proto zabezpečen – do vchodových dveří byla dána nová cylindrická vložka, dveře uzamčeny a zapečetěny. Dalším šetřením zjistili, že majitelka se nachází u svého syna na okrese Kutná Hora. Zásah policistů a hasičů skončil v tomto případě šťastně. Všímavou sousedku, která měla strach o život a zdraví seniorky lze jen pochválit.
 
V pátek ve Skutči prověřovali krádež mobilního telefonu. Majitel si na svůj mobil nedával dostatečně pozor a přišel o něj v čekárně lékařky ve Skutči. Ponechal ho odložený v kapse své bundy. Zloděj mu způsobil škodu ve výši 3.000 Kč.
V odpoledních hodinách zastavili podnapilého řidiče, který řídil vozidlo Fiat Tipo. Při dechové zkoušce nadýchal 1,49 promile. Ihned byly zahájeny úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Přes víkend se věnovali administrativě a došetřování spisů z minulých dní..
 
Na obvodním oddělení Třemošnice v sobotu policisté šetřili trestný čin vloupání do rodinného domu v obci Třemošnice . Z domu neznámý pachatel odcizil kovový trezor s penězi, šperky a další věci. Předběžná škoda zatím činí 121.000 Kč. V Běstvině zase zloděj vnikl do vozidla Peugeot a ukradl GPS navigaci v hodnotě 8.000 Kč. Rozbitím okna způsobil další škodu ve výši 8.000 Kč. Majitel si své vozidlo odstavil na místním parkovišti. V neděli museli vyjet na místo vloupání do dvou rekreačních chat.
 
Dopravní police šetřila od pátku do neděle pět dopravní nehod. Dvě osoby byly lehce zraněny. Dvě nehody způsobili řidiči pod vlivem alkoholu.

vytisknout  e-mailem