Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úspěch rychnovských policistů

Vloupání v Lukavici a v Hřibinách objasněna  

Obvinění z přečinů krádeže a poškozování cizí věci sdělili v úterý rychnovští kriminalisté  dvaatřicetiletému muži z Rychnova nad Kněžnou.

Muž  se  během června  tohoto roku  vloupal do tří objektů. Jako první  si za cíl své nezákonné návštěvy v noci ze 14. na 15. června zvolil prodejnu smíšeného zboží v Lukavici. Přes vchodové dveře, které páčením značně poškodil,  se mu do objektu vniknout nepodařilo. Na druhý pokus přes mříž a okna se do budovy již dostal. Uvnitř vše prohledal a z prodejny si poté bez placení odnesl „běžný“ nákup -  alkoholické nápoje, cigarety, kávu, cukrovinky a drogistické zboží. Odcizené zboží a poškození zařízení provozovny majitel vyčíslil jako škodu za více než 13.000 korun.

Ve druhém případě obviněný muž „navštívil“ 28. června v noci restauraci v Hřibinách. Otevřeným oknem se snadno dostal do objektu, ze kterého ukradl mobilní telefon,  odložený na barovém pultu. Na stejné místo se vrátil i další noc. To už byla ale restaurace  zajištěná. Muž se proto nejprve pokoušel vypáčit vstupní dveře i okna - leč marně. Svého záměru se ale nevzdal a do pohostinství se vypravil přes budovu místního obecního úřadu, ve kterém restaurace sídlí. Jeho zájmu neunikly hlavní dveře, dveře do sklepa a posléze ani dveře do kuchyně restaurace. Tam poté ukradl finanční hotovost a cigarety. V tomto případě majitelé škodu vyčíslili na téměř 25.000 korun.

Vzhledem k tomu, že obviněný muž se nezákonné činnosti dopustil, ačkoliv byl za stejnou majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech potrestán, hrozí mu za přečiny krádeže a poškozování cizí věci až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Alena Kacálková
20. července 2011


 

vytisknout  e-mailem