Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Uplynulý víkend na Trutnovsku

Majetková trestná činnost opět vítězila 

V průběhu uplynulých dnů volna bylo na trutnovských policejních služebnách od pátku do pondělního rána 31. 10. 2011 oznámeno 15 nově spáchaných trestných činů. Jednalo se o případy loupeže, prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, poškození cizí věci, ublížení na zdraví a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Během dnů volna navíc muži zákona zpracovali 45 přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o drobné krádeže a narušení občanského soužití. V jednom případě policisté zadokumentovali náhlé úmrtí.

pátek 28. 10 .2011

Královédvorští policisté vyjížděli do ulice Tyršova, kde dosud neznámý vandal nesmyvatelnou barvou posprejoval omítku jedné z místních prodejen a přilehlého parkoviště. Nápisy, které zde „novodobý umělec“ zanechal, byly o rozměru několika metrů čtverečných. Majitel vyčíslil škodu na 13 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Žacléřští policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizené nepojízdné motorové čtyřkolce značky Honda CXR vínové barvy, bez přidělené registrační značky, kterou odcizil dosud neznámý zloděj z volně přístupného místa v obci Bernartice. Majitel stroje vyčíslil škodu na 60 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci až pětiletý trest odnětí svobody. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po terénním stroji intenzivně pátrají.

V noci z pátku na sobotu vypátrali trutnovští policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v Trutnově na Strojnické ulici dvacetiletého mladíka, na kterého vydal Okresní soud v Trutnově příkaz k zatčení. Mladý muž skončil na policejním oddělení, kde byl umístěn do policejní cely. Omezený na osobní svobodě byl po provedení nezbytných úkonů policejní hlídkou eskortován k vyžadujícímu soudci.

sobota 29. 10. 2011

Na policisty z Pece pod Sněžkou se obrátil s žádostí o pomoc jeden z místních podnikatelů, kterému dosud neznámý vandal v průběhu sobotního dne poškodil jeho reklamní poutač. Samotný billboard se nacházel na volně přístupném místě nedaleko komunikace v Horním Maršově. Oznamovatel vyčíslil škodu na 7 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Ze spáchání přečinu krádeže provedené vloupáním a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je důvodně podezřelý osmnáctiletý mladík z Trutnova, který měl z bytu svého otce odcizit šperky, svazek klíčů, platební kartu a hodinky. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 11 tisíc korun. Za shora uvedené přečiny může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

neděle 30. 10. 2011

Trutnovští policisté dopoledne vyhlásili celostátní pátrání po odcizené zadní registrační značce 4H1 9048. Uvedený „plech“ odcizil dosud neznámý zloděj ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Renault, které stálo na volně přístupném místě v Pomněnkové ulici. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 250 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun. Po odcizené značce Policie České republiky intenzivně pátrá.

Vrchlabští policisté i odpoledne vyjížděli do Podhůří, kde dosud neznámý zloděj ze soboty na neděli násilím vnikl do skladu jedné z místních restaurací. Nenechavec z provozovny odcizil větší množství alkoholických nápojů. Poškozený vyčíslil předběžně škodu na 15 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté ze Svobody na Úpou odpoledne vyjížděli do Janských Lázní, kde dosud neznámý vandal na Černohorské ulici poškodil dvě zaparkovaná osobní motorová vozidla. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že pachatel v průběhu víkendu poškrábal lak na zaparkované škodovce a toyotě. Majitelky dopravních prostředků vyčíslili škodu na 10 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali 5 dopravních nehod, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 92 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 36 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 23 tisíc korun.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 12 pěších policejních hlídek


Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 147 telefonátů, 63 z nich bylo využito a zbývajících 84 nesouviselo s prací PČR.


 

(ilustrační foto PČR)
nprap. Udo Ertner
31. 10. 2011, 10:28

vytisknout  e-mailem