Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Středa na Rychnovsku

Nehody, řidiče potrápila námraza  

Na rychnovské policisty se obrátil majitel garáže, kterému neznámý pachatel na fasádě objektu vytvořil dílo v podobě barevných nápisů. Policie případ šetří jako poškozování cizí věci. „Výtvarníka“ může soud poslat za mříže až na jeden rok.
Rychnovští policisté od středečního dne šetři případ zanedbání povinné výživy. Matce dcery již došla trpělivost a podala trestní oznámení na otce dítěte, který neplatí alimenty od srpna loňského roku. Dluh činí 8.400 korun.
I když k poslednímu prosinci loňského roku uživatelce jednoho z rychnovských bytů skončila nájemní smlouva, jelikož neplatila nájemné, z bytu se žena neodstěhovala. Majitel nemovitosti podal na policii trestní oznámení, protože žena užívá jeho byt neoprávněně. Soud jí pak může potrestat až odnětím svobody na dvě léta.
Skupina dopravních nehod Rychnov nad Kněžnou měla ve středu napilno. Námraza na komunikacích, zbytky sněhu a k tomu pravděpodobně nepřizpůsobená rychlost, to byly příčiny středečních večerních dopravních nehod.
Řidička s vozidlem Škoda Forman ve 20:20 hodin při projíždění levotočivé zatáčky na silnici ve směru od Borohrádku na Čestice zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy na namrzlé komunikaci a dostala s automobilem smyk. Přejela do protisměru a ukončila jízdu v příkopě, kde narazila do dopravní značky. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu skončila s negativním výsledkem. Při nehodě nikdo neutrpěl zranění a škoda činí 7.000 korun.
O dvě hodiny později jel řidič s vozidlem tovární značky Hyundai po silnici III. třídy číslo 3214 od obce Podchlumí ve směru na Podbřezí. Šofér pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky. Tu pokrývala vrstva ujetého zledovatělého sněhu. Na přímém úseku komunikace dostal smyk, který se mu ale nepodařilo zvládnout a jeho automobil se roztočil. Vjel s vozem mimo komunikaci a skončil v příkopu, kde zadní částí auta narazil do stromu. Dechová zkouška byla negativní. Vzniklá škoda se vyšplhala na částku 180.000 korun.
Na Skupinu dopravních nehod Rychnov nad Kněžnou se obrátil spolumajitel objektu v Očelicích, protože mu neznámý řidič s nezjištěným vozidlem poškodil 25. ledna  obvodovou zeď u domu a kovové zábradlí. Neznámý řidič zřejmě při projíždění levotočivé zatáčky ve směru od obce Ledce nepřizpůsobil pravděpodobně rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a stavu komunikace, kterou pokrýval sníh, průjezd zatáčkou nezvládl. Vyjel vpravo na chodník  a narazil do kovového zábradlí u domu. Z místa nehody ujel. Škoda činí 2.000 korun.
Policisté na rychnovských silnicích v rámci běžných kontrol dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Týnišťská hlídka zastavila osobní vozidlo tovární značky Hyundai. Řidiči vyjel na cesty s autem, jehož technický stav policisté označili za špatný. U pneumatik zjistili, že hloubka dezénu je pod přípustnou hranicí. Dále měli výhrady ke korozi lemů zadních blatníků.
Na dobrušské policisty se ve středu obrátil pracovník firmy, jež odečítá spotřebu elektřiny. Všiml si  totiž u jednoho z rodinných domů na Dobrušsku, že k odpojenému elektroměru se někdo opakovaně připojil a odebral elektřinu. Policisté na místě zjistili osobu, která se neoprávněného odběru elektřiny dopustila a případ šetří jako přestupek proti majetku.
Kostelecká hlídka policistů reagovala na oznámení majitelky prodejeny v Kostelci nad Orlicí. Žena uvedla, že jednu z prodavaček fyzicky napadl zákazník. Šetřením se ukázalo, že se jedná o přestupek proti veřejnému pořádku. Do prodejny přišel zákazník, který nesouhlasil s postupem reklamace zboží. Rozzlobil se a prodavačku odstrčil ji od pultu.
 Tísňová linka158 na operačním středisku v Rychnově nad Kněžnou za středečních čtyřiadvacet hodin zazvonila čtyřiatřicetkrát. Pouze v 11 případech se jednalo o informace, které policie zpracovala. Zbývajících 23 telefonátů se netýkalo policejní práce.
 
pprap. Šárka Ehlová
3.února 2011

vytisknout  e-mailem