Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Silniční kontrola odhalila lupiče

Podezřelého z květnové loupežného přepadení muže na ulici v Hradci Králové  

V pondělí (29. srpna 2011) v noci při silniční kontrole hradečtí policisté odhalili celostátně hledaného devatenáctiletého mladíka podezřelého z letošního květnového loupežného přepadení na ulici v Hradci Králové.

Policejní hlídka zastavila osobní vůz Škoda Favorit s podezřelým spolujezdcem v pondělí 29. srpna 2011 krátce před jedenáctou hodinou v noci v Pilňáčkově ulici v Hradci Králové. Hledaného mladíka policisté zadrželi a převezli na policejní služebnu.
Devatenáctiletý mladý muž je důvodně podezřelý, že společně s o tři roky starším mladíkem fyzicky napadli šestadvacetiletého muže z Hradce Králové.

K incidentu došlo 29. května 2011 kolem čtvrté hodiny ráno poblíž nadjezdu v Malšovicích v Hradci Králové. Na muže nejprve fyzicky zaútočil devatenáctiletý mladík. Ten ho několikrát udeřil pěstí do obličeje a hlavy, až upadl na zem. Pak ležícího muže na zemi ještě několikrát udeřil pěstí do obličeje. Nakonec ho prohledal a z kapsy bundy mu sebral mobilní telefon a peněženku se sto padesáti korunami. Potom k napadenému muži přistoupil o tři roky starší mladík, který ve fyzickém útoku pokračoval. Ten také poškozeného několikrát udeřil pěstí do obličeje a navíc do něj ještě opakovaně kopal. Potom útočníci z místa činu odešli pryč.
Při incidentu napadenému mladíkovi způsobili podlitiny po celém těle, zlomili nos a zub. Napadený muž skončil na ošetření v královéhradecké fakultní nemocnici. Naštěstí vyvázl jen s lehkými zraněními bez pracovní neschopnosti. Poškozený celkovou škodu odhadl na téměř tři tisíce korun.

Policejní komisař včera (30. srpna 2011) devatenáctiletého muže z Břeclavska obvinil ze zločinu loupeže. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu za uvedené jednání trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. Na obviněného byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.

O tři roky starší spolupachatel (22let) z Hradce Králové byl obviněn již na konci letošního (2011) července, a to z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví. Za jeho protiprávní jednání mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Obviněný muž je vyšetřován na svobodě.

nprap. Anna Pešavová - 31. srpna 2011 (12:10)

vytisknout  e-mailem