Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Objasněna série krádeží

Obviněný skončil ve vazbě  

Rychnovským policistům se podařilo objasnit 14 případů krádeží vloupáním v regionech Rychnovska a Náchodska. V pondělí 20. června 2011 zadrželi jednadvacetiletého muže z Dobrušky.

Mladík  se v době od 28. dubna tohoto roku do 18. června 2011 ve 14 případech vloupal do nejrůznějších objektů  (kancelář firmy, ordinace lékařů, školní jídelna, zastávka Českých drah, karavan na staveništi, prodejna potravin).
Muž se zpočátku pohyboval v několika lokalitách Rychnovska (Borohrádek, Dobruška, Kostelec nad Orlicí.)
Od konce května se ale soustředil na Nové Město nad Metují, kde  se vloupal  do  sedmi objektů (rehabilitační centrum, poliklinika, prodejna zeleniny, prodejna květin, dětské středisko,  sportovní klub), přičemž  některé z nich „navštívil „ opakovaně.
Ve vytipovaných objektech se terčem jeho zájmu stávala zejména finanční hotovost. Uložené peníze páčil z trezorů, kovových pokladniček či příručních kasiček.  Během jeho trestné činnosti mu ale neunikly ani cukrovinky, alkohol, oblečení, šperky, hodinky, stavební nářadí, notebook, klíče od automobilů či objektů nebo osobní věci poškozených.
Mladík odcizením věcí poškozeným způsobil škodu v řádech desítek tisíc korun.Obdobnou škodu způsobil i poškozením objektů.

V úterý  byl  muž obviněn z přečinů krádeže a poškozování cizí věci, za které mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Vzhledem k tomu, že v páchání trestné činnosti obviněný mladík neustále pokračuje, uvalil na něj dnes v dopoledních hodinách Okresní soud v Rychnově nad Kněžnou vazbu.

por. Mgr. Alena Kacálková
22. června 2011

vytisknout  e-mailem