Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Místo řidiče alkohol

Šest řidičů uvízlo v síti policistů 

Během uplynulého víkendu zajistili policisté na rychnovských silnicích hned šest řidičů, kteří za volant vozu usedli po předchozím požití alkoholu. První z nich byl hlídkou policistů Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách kontrolován v pátek 18. března krátce před půl čtvrtou odpoledne. Devětadvacetiletý řidič z Rokytnice se s vozem zn. Škoda Favorit pohyboval po místních komunikacích i přesto, že mu policisté naměřili 1,50 promile alkoholu v dechu.
V sobotu dvě hodiny po půlnoci zastavili policisté rychnovského Dopravního inspektorátu u Domašína vozidlo zn. Daewoo. V rámci další dopravně bezpečnostní akce provedli u dvaačtyřicetileté řidičky běžnou kontrolu. Ta ale nedopadla nejlépe, neboť u ženy muži zákona naměřili 0,29 promile alkoholu v dechu. Stejný prohřešek dopravní policisté zadokumentovali i u devatenáctiletého mladíka, který Černíkovicemi projížděl v peugeotu s 0,31 promile alkoholu v dechu.
Další dva řidiči se pod vlivem alkoholu vypravili na rychnovské silnice v noci ze soboty na neděli. Krátce před devátou hodinou večerní zastavili policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou dvaačtyřicetiletého řidiče vozu zn. Renault Megan, který město projížděl s 1,30 promile alkoholu v dechu. O čtyři hodiny později zastavili jejich kolegové z Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí  devětadvacetiletého muže. Řidič peugeotu mužům zákona nadýchal 2,29 promile alkoholu v dechu a posléze byl policisty eskortován do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.

por. Mgr. Alena Kacálková
21. března 2011

vytisknout  e-mailem