Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Loupežné přepadení v Pardubicích

se obešlo bez zranění 

Nádech dramatické zápletky mělo další loupežné přepadení benzinové čerpací stanice, ke kterému došlo ve středu 3. prosince 2008 v podvečerních hodinách v Pardubicích.
V inkriminovanou dobu vstoupil do prodejny čerpací stanice podnapilý muž, maskován šálou přes obličej a kapucí. Přistoupil k obslužnému pultu, namířil revolver na obsluhující pracovnici a se slovy: „Dělej, ty víš, co máš dělat! “ požadoval vydání finanční hotovosti. Loupežné plány mu však nečekaně zkřížil další pracovník prodejny, kterého si lupič nevšiml, neboť byl skryt za zvýšeným pultem. Vše sledující čerpadlář na nic nečekal a pohotově vytasil legálně drženou zbraň, poté využil krátké nepozornosti lupiče, vyrazil mu z ruky zbraň a zpacifikoval jej do příjezdu policejní hlídky. Než se tak, ale stalo, došlo k dramatickému zvratu. Nevítaný host se pochopitelně po nečekaném knokautu začal bránit a při strkanici obou mužů vyšly dva výstřely. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Obsluhující muž čerpací stanice tak díky své pohotovosti uchránil finanční hotovost v pokladně a co víc - život svůj i své kolegyně a manželky zároveň.
Nadílku, kterou může zadržený muž za loupežné přepadení od soudce očekávat, bude v podobě nepodmíněného trestu ve výši od dvou do deseti let.

vytisknout  e-mailem