Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Loupežná přepadení objasněna

Dnes se rozhodne o vazbě 

V úterý 10. března 2009 objasnili trutnovští policisté sérii pěti loupežných přepadení dvou benzinových čerpacích stanic ve Dvoře Králové nad Labem. K útokům na zaměstnance benzínek docházelo v nepravidelných intervalech od léta roku 2008. Poslední případ policisté zadokumentovali začátkem ledna letošního roku. Trutnovští policisté na uvedených případech intenzivně pracovali. Po několika měsících profesionálně odvedené práce policisté trutnovské kriminálky zadrželi v úterý navečer 10. 3. 2009 podezřelého osmnáctiletého mladíka z Trutnovska, který se pod tíhou důkazů ke svému nebezpečnému jednání přiznal.
Komisař služby kriminální policie a vyšetřování v Trutnově sdělil ještě téhož dne muži omezenému na osobní svobodě obvinění ze spáchání trestného činu loupeže. 
Scénář přepadení byl ve všech případech velice podobný, mladík vždy vstoupil do provozovny benzinové čerpací stanice a pod pohrůžkou násilí donutil obsluhu k vydání finanční hotovosti. Způsobená škoda byla poškozenými vyčíslena na několik desítek tisíc korun.
Policejní komisař podal na okresní státní zastupitelství návrh na vzetí obviněného do vazby. Za trestný čin loupež může být soudem uložen trest odnětí svobody až na deset let.
nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem