Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež dobývacího stroje a vleku

Zloději si pro stroj do skladu v Hradci přijeli neznámým autem, škoda 1,2 milionů  

Krádež dobývacího strojeHradečtí policisté v těchto dnech vyšetřují krádež zemědělského stroje a vleku. Zařízení na dobývání stromů ze země i s kořenovým balem a vlek zmizel v noci na 15. dubna 2011 ze skladu oploceného areálu firmy v Kuklenách v Hradci Králové. Způsobená škoda činí téměř 1,2 milionů korun. Za krádež hrozí až osm let vězení.

Pro stroj si neznámý zloděj nebo zloději přijeli nezjištěným vozidlem. Na pozemek se dostali po násilném překonání visacího zámku vstupní brány. Pak ještě překonali zámky na dvoukřídlých vratech skladu. Nakonec se dostali dovnitř. Za pomoci nájezdů k vleku, které tam rovněž odcizili, naložili speciální stroj na vlek a odjeli neznámo kam.

Podle poškozeného bylo ve firmě vše v naprostém pořádku ve čtvrtek 14. dubna 2011 zhruba kolem osmnácté hodiny. Na krádež přišli zaměstnanci firmy v pátek 15. dubna 2011 kolem půl sedmé ráno.

Krádeží speciálního jednoúčelového stroje zelené barvy značky Holmac HZC 24 a šedého vleku se speciálně zpevněnou podlahou registrační značky 4H0 8775 vznikla firmě škoda za téměř 1,2 milionů korun.

Kriminalisté nyní zjišťují všechny okolnosti případu.

Uvítáme jakékoliv informace od občanů, které by nám pomohly vypátrat pachatele. Případní svědci mohou podat informace policistům na bezplatnou linku tísňového volání 158.

Případ je kvalifikován jako zločin krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na dva až osm let.

Více: Zemědělský stroj Holmac HZC 24

nprap. Anna Pešavová - 18. dubna 2011
Foto Policie ČR

 


 

vytisknout  e-mailem