Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Informace pro řidiče

TRUTNOVSKO - V horských oblastech se očekává velká nadílka sněhu 

Český hydrometeorologický ústav upozorňuje na silný vítr se sněžením, kdy takový stav má trvat nejméně do pátečního dne. Tuto skutečnost by řidiči, kteří budou vyjíždět do horských oblastí Špindlerova Mlýna, Vrchlabí a Pece pod Sněžkou, neměli v žádném případě podceňovat.

Vzhledem k tomu, že zimní sezona již začíná, doporučují policisté všem účastníkům silničního provozu dbát zvýšené opatrnosti při jízdě nebo pohybu na pozemních komunikacích. Řidiči by si měli zejména dávat pozor na namrzlé vozovky v ranních a večerních hodinách. Použití zimní výbavy by již na počátku zimy mělo být naprostou samozřejmostí. Na vyznačených úsecích, kde platí ustanovení dopravní značky C 15 „Zimní výbava“, je použití zimních pneumatik pro všechny motoristy povinné.

Policie České republiky v Trutnově žádá všechny řidiče i ostatní účastníky silničního provozu o ohleduplnost, toleranci a trpělivost. V zájmu nás všech je, aby na našich silnicích ubylo co nejvíce nehod, při kterých dochází ke zraněním a následným škodám na majetku. Policisté současně doporučují, aby si motoristé před vyjížďkami do horských oblastí doplnili pohonné hmoty a vzali dostatečné množství jídla a tekutin. V případě kalamity může dojít i k tomu, že se osádka na delší dobu dostane do nezáviděníhodné situace, při které bude muset delší dobu strávit ve svém vozidle.

nprap. Věra Krejčová
6. 12. 2011
 

vytisknout  e-mailem