Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Doplatili na neopatrnost

Nenechávejte odložené věci bez dozoru  

Na svoji neopatrnost doplatil včera před polednem muž v Ústí nad Orlicí. Na benzinové čerpací stanici si nechal na stolku položenou peněženku. Stačila jen chvilka nepozornosti a portmonka byla pryč. Neznámý zloděj ji nepozorovaně sebral a odnesl. Během čtvrt hodiny tak majitel přišel o šestnáct tisíc, doklady a čtyři platební karty.

Ve stejnou dobu okradl neznámý pachatel jednu ze zákaznic supermarketu v České Třebové. Mezitím, co žena vybírala zboží, vytáhl jí z tašky, kterou měla pověšenou na nákupním vozíku, peněženku. V portmonce byly kromě čtrnácti set korun i dvě platební karty a doklady.

Ve středu doplatil na lehkomyslnost i muž v České Třebové. Ten si v jedné z místních restaurací pověsil na věšák riflovou bundu. Za půl hodiny byla bunda pryč. V kapse měl ale muž mobilní telefon, klíče a peněženku s doklady, platební kartou a šestnácti tisíci korunami. Ztratila se i igelitová taška s kartonem cigaret.

S krádežemi peněženek se v minulých dnech roztrhl pytel. Další portmonka se ztratila v jedné z firem v České Třebové. Tam neznámý zloděj využil příležitosti a v nestřeženém okamžiku vlezl do prázdné kanceláře. Z kufříku pak sebral portmonku, ve které bylo patnáct tisíc, platební karta a doklady. Po pachatelích krádeží policisté pátrají.
nprap. Eva Sichrová
14. srpna 2009

 

vytisknout  e-mailem