Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Den otevřených dveří

Stovky návštěvníků v Trutnově 

V pondělí 12. dubna 2010 se v budově Obvodního oddělení Policie České republiky konala akce pro širokou veřejnost s názvem „Den otevřených dveří“. Cílem uvedené akce bylo co nejvíce veřejnosti přiblížit práci policie, ukázat nově a moderně zrekonstruované prostory a předvést policejní činnosti, které nejsou každý den k vidění.
Setkání s občany a dětmi základních a středních škol zorganizovali policisté Preventivně informační skupiny Trutnov. Veliký dík patří však i jejich kolegům z Obvodního oddělení PČR Trutnov, policistům Skupiny služební přípravy a dopravním policistům z Trutnova.
Během šesti hodin policejní budovu navštívilo přes tři sta školáků z prvních až osmých tříd Základní školy V Domcích a Základní školy Komenského.  Zajímavou ukázku techniky a výzbroje si přišli prohlédnout i trutnovští senioři. Milou návštěvou byly i maminky s malými dětmi.
Všichni, kteří se v pondělí přišli na policisty podívat, mohli vidět služební motocykl dopravních policistů, speciálně upravený a vybavený Volkswagen Transporter (MKKC), snímání daktyloskopických otisků, zbraně a výstroj policistů pořádkových jednotek, ale i policejní cely.  Celá akce byla všemi zúčastněnými vyhodnocena velmi pozitivně. Na závěr si každý návštěvník odnesl malý propagační nebo preventivní dárek od policie.
Den otevřených dveří v Trutnově navštívili i zástupci regionálních médií Trutnovinky a Krkonošský deník.
Fotogalerie akce

por. Bc. Jiří Prouza
12. 4. 2010

vytisknout  e-mailem