Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Beseda s předškoláky

Policista dětem představil činnost policie a předvedl část výstroje a výzbroje  

V ranních hodinách dne 7. 4. 2010 navštívil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové a jeho kolega z obvodního oddělení mateřskou školu na Moravském předměstí v Hradci Králové. Na oba policisty se ve školce těšilo více jak 30 malých posluchačů.
Po vzájemném přivítání policista v útulné herně dětem chvíli povídal například o tom, jak poznají policistu, jakou nosí uniformu, proč má policejní vozidlo na střeše maják, nebo k čemu je dobrá vysílačka. Funkci vysílačky dětem policista se svým kolegou i názorně předvedl a některé děti si to i sami vyzkoušely.
Dále byly děti i jejich paní učitelky pochváleny za to, že při vycházkách užívají reflexní vesty a barevné prvky na oblečení. Výhody dobré viditelnosti jim poté byly opět názorně popsány s tím, že i policisté užívají reflexních vest. Kromě reflexní vesty si děti prohlédly i vestu neprůstřelnou, zastavovací terč, brašnu policisty a věci, které nosí vždy u sebe na opasku. Dále byl dětem představen tzv. detektor kovu a popsána činnost s ním. Děti policistu velmi mile překvapily svou znalostí dopravních značek.
 
 
 

Po zhruba pětačtyřiceti minutách se všichni společně přesunuli na dvorek školy, kde na přehledně vyznačeném dopravním hřišti policista dětem řekl důležitá pravidla při přecházení vozovky. To si děti v zápětí i vyzkoušely. Na závěr setkání si děti důkladně prohlédly policejní vozidlo i s tím, jak funguje maják a vysílačka.
Milé překvapení na děti čekalo v kufru vozidla, kterým byly omalovánky, obrázky policistů s důležitými radami a policejní rozvrh hodin, který zanedlouho budou potřebovat na základní škole.
Na rozloučenou děti policistům zamávaly. Na oplátku je zase oba strážci zákona ubezpečili, že se určitě nevidí naposledy. 

Více snímků ze setkání zde

nprap. Jan Čížkovský
9. 4. 2010

vytisknout  e-mailem