Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto není trezor!

Nenechávejte uvnitř vozu proto odložené žádné věci 

varování auto není trezor.jpg  
Včera šetřili policisté na východě Čech několik případů krádeží věcí z vozidel. Policie apeluje na řidiče: Zabezpečte si svá vozidla a nenechávejte v nich odložené věci. I zdánlivě bezcenná věc může totiž nalákat zloděje!
  

 

V Chlumci nad Cidlinou se do nákladového prostoru dodávkového vozidla zn. Volkswagen, zaparkovaného na Klicperově náměstí, vloupal okolo poledne pachatel, který odtud odcizil dva kufry s bouracím kladivem a akumulátorovou vrtačkou s příslušenstvím. Poté kufry přenesl do vozidla zn. Mercedes, ve kterém na něho čekal řidič a společně chtěli zřejmě odjet směrem na Hradec Králové. V ul. Zámostecká bylo však vozidlo, na základě upozornění ze strany všímavých občanů, zastaveno služebním vozidlem městských strážníků, přičemž spolujezdec z mercedesu využil situace a utekl. Řidič, kterého strážník zajistil, skončil v rukou Policie ČR a k události byl vyslechnut. Odcizené věci policisté na místě zajistili a následně vrátili zpět majiteli. Po pachateli krádeže policisté nadále pátrají.

K další krádeži došlo před třináctou hodinou v obci Smiřice na Královéhradecku. Dosud neznámý pachatel vnikl na parkovišti před jedním bistrem do zaparkovaného vozidla zn. Hyundai Santa a odcizil z něj notebook s brašnou, elektronickou kartou přímého bankovnictví a dalšími věcmi. Majiteli způsobil škodu ve výši 28.700 korun.

Krátce před polednem se vloupal v Hořicích neznámý zloděj do vozidla zásobování před prodejnou v ul. Husova. Pachatel překonal zámek levých dveří kabiny nákladního vozidla zn. Iveco, vnikl dovnitř a zde odcizil z volně odloženého batohu peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí ve výši 12 korun. více na: 24 hodin v regionu

Dne. 4. 11. 2008 v ranních hodinách přijali policisté na Obvodním oddělení Policie ČR v Hořicích oznámení muže, který uvedl, že se někdo vloupal do jeho osobního automobilu zn. W-Golf, zaparkovaném na ul. Karlova. Šetřením policisté zjistili, že zloděj rozbil zadní okno zavazadlového prostoru, odkud odcizil autobaterii, starý gramofon a doklady k automobilu. Majitel vyčíslil škodu na 2.700 korun.

Náchodští policisté vyšetřují vloupání, ke kterému mělo dojít v době od 31.10. do 3.11.2008 v lesním porostu za obcí Lhotky. U tohoto případu činí způsobená škoda téměř 128.000 korun. Dosud neznámý pachatel se zde vloupal do dvou motorových vozidel na těžbu dřeva, které navíc poškodil. Z vyvážecí soupravy odcizil autorádio s CD přehrávačem, ze střechy vozidla osm světlometů, z kapoty víčko nádobky chladící kapaliny, dvě zpětná zrcátka, dále 70 litrů motorové nafty a dvě autobaterie včetně propojovacích kabelů. Z druhého lesnického těžebního stroje zmizelo autorádio, bedna na nářadí, dvě autobaterie s propojovacími kabely a z kapoty tři větší dvojité světlomety. více na: Vykradli a "očesali" těžební stroje

Pardubičtí policisté vyšetřují krádež, která se stala ve Starých Holicích. Zloděj zde včera vnikl okolo 15:00 do stojícího nezajištěného osobního vozidla zn. Hyundai Santa Fe, ze kterého odcizil peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Vyčíslená škoda činí více jak 12.000 korun.

Semilští policisté šetří vloupání do vozidla zn. Škoda Favorit, ke kterému došlo v ul. Bavlnářská, v obci Podmoklice. Neznámý zloděj rozbil skleněnou výplň okénka u zadních pravých dveří a odnesl si autorádio v hodnotě 100 korun. Další škodu však majiteli způsobil poškozením vozidla.

Dne 3.11. 2008 oznámil na Obvodní oddělení Policie ČR v Trutnově muž, že se mu vloupal zloděj do osobního vozidla, které nechal zaparkované na v ul. Žižkova. Pachatel rozbil okenní výplň u dveří řidiče a z vozidla zn. Mitsubishi Fuso odcizil autorádio s přehrávačem a digitální zamontovaný tachograf. Na poškozeném vozidle a odcizených věcech činí škoda 20.100 korun. více na: Zloděj ukradl autorádio a tachograf

K dalšímu vloupání došlo mezi 14:30 a 15:20 na odstavné ploše v lese vedle silnice u obce Horní Dehtov na Trutnovsku. Pachatel zde vypáčil zámek u levých předních dveří vozidla zn. Škoda Fabia a ze zadního sedadla odcizil plastový kufřík s peněženkou, různými doklady, klíči a finanční hotovostí ve výši 5.000 korun v různých bankovkách. Způsobená škoda činí 16.800 korun.

 

por. Mgr. Lenka Burýšková

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem