Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol a pak možná řidič

Jízdy skončily předčasně 

Během třetího adventního víkendu šetřili policisté na Rychnovsku 5 dopravních nehod, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna a celková škoda byla vyčíslena na 182 tisíc korun. Ve dvou případech usedli řidiči za volant přesto, že před jízdou požili alkohol.
V sobotu krátce před polednem vyjížděli sloužící policisté rychnovské Skupiny dopravních nehod na silnici č.I / 14 těsně za Rychnov nad Kněžnou. Od obce Lupenice směrem na Rychnov nad Kněžnou sjížděl kopec Budín řidič vozu zn. Peugeot 306. Dvacetiletý mladík pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povrchu vozovky. Na zasněžené komunikaci při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal s vozidlem smyk a vletěl vlevo mimo komunikaci do příkopu, kde se s autem převrátil. U řidiče policisté dechovou zkouškou naměřili 0,74promile alkoholu v dechu. Ke zranění nedošlo, škoda havárie je vyčíslena na 10.000 korun.
Alkohol za volantem řidiče sloužící policisté zaznamenali tentýž den navečer. Krátce po šesté hodině večerní se na cestu vydal řidič vozu zn. Škoda Felicia. Na úseku mezi obcemi Orlické Záhoří a Neratov při průjezdu lesním úsekem po vyjetí pravotočivé zatáčky vjel s autem do protisměru, kde se levou částí svého vozu střetl s levou přední částí protijedoucího vozidla zn. Citroen Berlingo, jehož řidič se střetu snažil vyhnout jízdou zcela při pravém okraji komunikace. Při dopravní nehodě nedošlo naštěstí k žádnému zranění. U osmačtyřicetiletého řidiče škodovky ale policisté dechovou zkouškou  naměřili 1,51 promile alkoholu v dechu. Škoda byla odhadnuta na 77.000 korun.
"Mladí a neklidní" byli řidiči i dalších dvou nehod. Třiadvacetiletý řidič vozu zn. VW Passat, jedoucí v pátek po místní komunikaci v Rychnově nad Kněžnou za řidičem vozu z. Peugeot 306, se s největší pravděpodobností rozhodl vůz pro jeho nízkou rychlost předjet. A to právě ve chvíli, kdy vozidlo začalo měnit směr jízdy vlevo, na což řidič volkswagenu na zasněžené vozovce již nestačil nijak zareagovat. Se svou pravou částí narazil do levé části peugeotu, který byl odhozen do řady zaparkovaných vozidel u jedné firmy a kde poškodil vůz zn. Renault Megane. Při této dopravní nehodě došlo k lehkému zranění devětačtyřicetiletého řidiče peugeotu, který byl vozem rychlé lékařské pomoci převezen k odbornému ošetření do místní nemocnice. Škoda této dopravní nehody se vyšplhala na 50.000 korun.
Druhý mladý řidič ukončil svoji nedělní jízdu v 9:00 rovněž předčasně. Devatenáctiletý řidič vozu zn. Ford Escort na úseku mezi obcemi Čermná nad Orlicí - Číčová při projíždění zatáčky zřejmě rychlost jízdy nepřizpůsobil svým schopnostem a stavu vozovky. Na kluzkém povrchu dostal smyk a s autem vjel vlevo mimo komunikaci, kde se zastavil až o hlavní uzávěr plynu. Škoda této havárie byla odhadnuta na 15.000 korun.
O oplocení domu v Českém Meziříčí se v pátek nedobrovolně zastavila i řidička vozu zn. Peugeot 106, a to po nárazu vozu zn. Fiat. Jeho osmnáctiletý řidič s největší pravděpodobností rovněž nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky. Na zasněžené vozovce dostal smyk, vjel do protisměru a řidičku s peugeotem do uzavřené brány nárazem "odhodil". K žádnému zranění osob naštěstí nedošlo. Škoda byla odhadnuta na 30.000 korun.
por. Mgr. Alena Kacálková
13. prosince

 

 

Odkazy do noveho okna

DN Čermná nad Orlicí

DN Čermná nad Orlicí 

Detailní náhled

DN České Meziříčí

DN České Meziříčí 

Detailní náhled

DN Orlické Záhoří

DN Orlické Záhoří 

Detailní náhled

DN Orlické Záhoří

DN Orlické Záhoří 

Detailní náhled

DN Orlické Záhoří

DN Orlické Záhoří 

Detailní náhled

DN Rychnov n. Kn.

DN Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

DN Rychnov n.Kn.

DN Rychnov n.Kn. 

Detailní náhled

DN Rychnov n.Kn.

DN Rychnov n.Kn. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem