Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce „RUR“

Toxi-tým opět v akci! 

toxi.jpg


Z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů byla v těchto dnech obviněna 25letá žena, 26letý a 29letý muž - všichni z Trutnovska.

Žena je důvodně podezřelá, že od srpna roku 2008 do současné doby vyrobila a poté distribuovala minimálně 22 osobám starším 18ti  let drogu zvanou metamfetamin /pervitin/. Pervitin prodávala zájemcům na předem domluvených místech v regionu Trutnovska nebo přímo v místě svého bydliště. Při domovní prohlídce zajistili policisté v jejím bydlišti varnu na výrobu této drogy. V současné době je zároveň obžalovaná také za výrobu pervitinu v období od ledna 2008 do srpna 2008, proto od zadržení v letošním únoru čeká ve vazební věznici na soud.

Devětadvacetiletý muž je podezřelý, že formou pomoci (jako přítel obviněné ženy) zprostředkovával prodej drogy dalším zájemcům. Získané peníze odevzdával přítelkyni. 

Třetímu obviněnému (26letému muži) je kladeno za vinu, že jako spolupachatel sháněl pro výrobu výše zmíněné drogy léky, které předával obviněné ženě. Léky s obsahem pseudoefedrinu kupoval v lékárnách po celých východních Čechách. Jako protislužbu dostával od obviněné vyrobenou drogu pro svoji dealerskou činnost. Tuto drogu distribuoval nejméně dalším osmi lidem.

Pětadvacetileté ženě a 26letému muži hrozí v případě prokázání viny až 10letý pobyt za mřížemi, 29letý muži pak 5letý trest odnětí svobody.


více na: Specializovaný pracovní tým Toxi

por. Mgr. Lenka Burýšková

 

vytisknout  e-mailem